شب قدر و تعیین مقدرات با عبرت آموزی  از حوادث عصر امام علی در عصر سید علی
شب قدر و تعیین مقدرات با عبرت آموزی  از حوادث عصر امام علی در عصر سید علی

مراسم احیا مسجد جامع جعفریه در لیله القدر و شب شهادت امام علی (ع) در دوم اردیبهشت ۱۴۰۱ برگزار شد ، سخنران این مراسم دکتر سید جواد هاشمی فشارکی با موضوع عبرتهای مسلمین عصر امام علی (ع) بود.

امام علی (ع) مظهر انسان کامل و نامتناهی

دکتر سیدجواد هاشمی فشارکی در آغاز سخن ضمن عرض تسلیت شهادت امیرمومنان ؛ علی (ع) بیان داشت: آن امام همام دارای صفات و کمالات الهی و دومین شخصیت انسان کامل و بی نقص ، بدور از گناه و خطا ، نخستین مرد ایمان اورده به پیامبر ، حیات بخش اسلام به شمشیر ذوالفقارش ؛ سپرجان پیامبر، نخستین جانشین پیامبر ، نخستین امام شیعیان  ؛ نخستین مظلوم و نخستین شهید محراب می باشد . آیه ولایت ؛آیه اولی الامر و ایات زیادی در شان وی بوده وحدیث نبوی منزلت درخصوص جایگاه خاص وی می باشد.زندگانی ۶۳ ساله امام (ع) با برکات فراوان و فراز و نشیب‌های زیادی همراه بود.

تبیین وضعیت مسلمین عصر امام علی (ع)

وی شرایط دوران امام علی (ع) را چنین تبیین کرد : علیرغم امر الهی و نصب جانشینی آن حضرت توسط پیامبر (ص) در غدیرخم  و بیعت مسلمین ، حق وی غصب می شود و فرد ناصالحی در سقیفه تحمیل میگردد ، مسلمانان کج رو ، با امام (ع) سه جنگ جمل ، صفین و خوارج نهروان میکنند ؛ بنای سب امیرالمومنین توسط معاویه گذاشته میشود و ۶۰ سال بر منابر به امام معصوم لعن میکردند ؛ با فتنه خوارج ، امام علی علیه السلام به شهادت می رسد ، با خبر شهادت امام علی (ع) مردم از حضور وی در مسجد متعجب میشوند ؛ پیکر امام شبانه دفن میشود و ۱۰۰ سال قبر امام علی (ع) مخفی بوده است ! و… همه این موارد از نشانه های مظلومیت آن امام همام در برابر فتنه های دشمنان و انحراف و بی بصیرتی مسلمین می باشد .

سوالات چالشی در تدبر در عبرتهای زمان امام علی (ع)

دکتر هاشمی فشارکی در ادامه سخن خویش چنین پرسید : چه شد که علیرغم اینهمه ایات و سفارشات پیامبر در حق امام علی (ع) چنین شد؟ وچه شد که مسلمانانی که شاهدعینی جایگاه وجودی و عملی علی (ع) بودند ، نه تنها اعتراض نکردند ؛ بلکه همراه شدند ؟ امپراطوری رسانه ای معاویه با عملیات روانی چه بر افکار و رفتار مسلمانان صدر اسلام اورده بود ؟ فرماندهان جنگ روانی معاویه و لشگر تحریف چه بر سر مسلمین آوردند که انان به انحراف کشیده شدند واز امام خویش دست کشیدند و به جبهه نفاق پیوستند ؟ ریشه جهالت و بی بصیرتی مسلمانان چه بود که سبب ضلالت و گمراهی آنان شد ؟

سوالات چالشی برای درس آموزی در زمان حاضر

دکتر هاشمی فشارکی سپس چنین گفت : ایا تکرار این رویه در عصر حاضر توسط فرماندهان جنگ روانی غربیها وانبوه رسانه ها و لشگر تحریف داخلی و مسمومیت فضای مجازی مشاهده نمیشود ؟ تکلیف ما در این جدال حق و باطل عبرت آموزی از تاریخ صدر اسلام و جهاد تبیین در برابر جنگ ترکیبی دشمنان می باشد . آیا نبایستی از تکرار حوادث دوران زعامت امام علی (ع) در زمان خویش جلوگیری کرد !

پیامدهای تاثیر مخرب عملیات روانی

دکتر هاشمی فشارکی ؛ درخصوص جمع بندی موارد بالا چنین گفت : امپراطوری رسانه ای معاویه با عملیات روانی ؛ بعلاوه جهالت و بی بصیرتی مسلمانان سبب عدم تشخیص حق و باطل و انتخاب غلط در عدم یاری حق شد و نهایتا ظلالت و گمراهی شان را بهمراه داشت . وهمین رویه ادامه یافت تا اینکه امام حسن (ع) نیز بعلت بی یاور بودن ؛ صلح نامه را امضا نمود و امام حسین (ع) با معدودی توانست قیام کند و نهایتا در عاشورا به شهادت رسید و بقیه امامان نیز با محصوریت داشته وبه شهادت رسیدند و اخرین خیره الهی از نظرها غایب شدند. یعنی امامانی که ارکان هدایت وارکان بلاد بوده و هستند ، مسلمین از حکمرانی انان محروم گشتند . ونهایتا بیش از سیزده قرن مسلمین از حکمرانی صالحان محروم بوده و دچارآسیب ها و مشکلات عدیده شده اند .

عبرت اموزی و تمدن سازی در گام دوم انقلاب اسلامی

دکتر سید جواد هاشمی فشارکی ؛ درانتها چنین گفت : تمام قصص قران برای عبرت گیری از امم گذشته می باشد و تمام حوادث صدر اسلام نیز باید عبرت گیری برای شرایط حال و جلوگیری از تکار آن باید باشد . و ان شالله  همگی در ساختن تمدن نوین اسلامی سهم داشته و با عبرت اموزی از تاریخ صدر اسلام و از سربازان بصیر انقلاب بوده ؛ در مهیا سازی بستر و زمینه سازی ظهور امام مهدی (عج) باشیم .

**************************

لازم به یاد اوریست مسجد جامع جعفریه در شرق تهران و درمحله شورا واقع می باشد .