نشست با رییس دانشگاه جامع انقلاب اسلامی اقای دکترحسین قدیانی ، و با حضور دکتر قنادزاده رییس سازمان بسیج مهندسین عمران و معماری ، مهندس نقره کار رییس قطب معماری اسلامی ، دکتر سید جواد هاشمی فشارکی دبیر شورای اعتلای معماری و شهر، مهندس پاینده ، در تاریخ ۲۶ مهر ۱۴٠۱ در دفتر ریاست دانشگاه تشکیل گردید و بحث و تبادل نظر صورت گرفت و در پایان مقرر شده توافق نامه همکاری تنظیم شود .
* دکتر سید جواد هاشمی فشارکی در آغاز ضمن تبریک تشکیل دانشگاه جامع انقلاب اسلامی بیان داشت : اهداف تشکیل این دانشگاه بسیار متعالی است و ان شالله از لحاظ محتوای آموزشی و نیز پرورش استعدادهای اینده ساز کشور متفاوت بوده و یک ارزش افزوده در تحصیلات عالی جهت تامین نیازهای روز جامعه و بخصوص تامین نیازهای اینده انقلاب را بهمراه داشته باشد .
* ایشان در خصوص دوره های دانشگاهی اظهار داشت : ان شالله دوره های مقاطع تحصیلی این دانشگاه با رویکرد دانش های نوین اسلامی ، رشته هایی با عناوین اقتصاد اسلامی، روان شناسی اسلامی و غیره ، دانشجویان متخصص در رشته با گرایش اسلامی پرورش یافته و در ایجاد تمدن نوین اسلامی ، رشد شتابان بوجود آورده و بعنوان الگو بر دانشگاههای دیگر تاثیر گذار باشد .
* وی در خصوص پژوهشهای دانشگاهی گفت : چنانچه غیر از موضوعات پژوهشی کلاسی ، بخش پژوهش دانشگاه در خصوص مساله یابی و ارایه و راهکارهای علمی و تجربی صورت پیرد تا هم نیازهای دانشگاه جامع را تامین کرده و هم نیازهای ضروری کشور را تامین نماید .
* دکتر هاشمی فشارکی در خصوص جایگاه سبک زندگی اسلامی بیان داشت : ایات و روایات زیادی در خصوص چگونگی سبک زندگی انسان وجود دارد ، که لازم است مبانی شیوه زندگی قرارگیرد . همچنین رهبرانقلاب به مناسبت آغاز به کار شوراهای اسلامی شهر و روستا در ترایخ ۰۸/۰۲/۱۳۷۸بر حیات طیبه و شهر اسلامی تاکید و بیان داشته اند :” در شهر اسلامی، عدالت در تقسیم خدمات شهری، تأمین آرامش روحی و امنیت معنوی، ظهور و اعتلای مظاهر اسلامی و انقلابی، عمران و آبادی و زیبایی، حفظ طبیعت و صفای طبیعی، همه با هم باید مورد توجه قرار گیرد. ایشان همچنین در دیدار اعضای شورای شهر و مسئولان شهرداری تهران دی ۹۲با اشاره به لزوم اهتمام ویژه به معماری ساخت و سازها در تهران به منظور ایجاد فضای سبک زندگی اسلامی، تأکید کرده اند . با اشاره به تأثیرگذاری معماری و نمای ساختوسازها بر فضای سبک زندگی بیان نموده اند : ” باید هرچه ممکن است، محیط زندگی شهر به گونهای طراحی و ساخته شود که تحقق سبک زندگی اسلامی راحتتر امکانپذیر باشد. ” و نیز ” حقیقتاً معماری و نمای تهران، نمای یک شهر اسلامی نیست و شهرداری و شورای شهر باید این موضوع را جزو جدیترین مسائل خود بدانند.”
* ایشان در خصوص هویت اسلامی ـ ایرانی در شهرسازی و معماری بناهای جدیدالاحداث اظهار داشت : با اعلام ساخت ۴ ملیون واحد مسکونی توس دولت اقای رییسی برای رفع مشکل کمبود و گرانی مسکن ،حجم انبوهی احداثات جدید در نقاط مختلف کشور در حال شکل گیری است و بطور میانگین ۱۴ ملیون نفر در اینده نزدیک در انها ساکن خواهند شد ، بعبارتی کیفیت مسکن این حجم از جمعیت بزودی شکل میگیرد که بایستی هویت اسلامی ایرانی در انها مورد توجه جدی قرارگیرد.
* وی درخصوص رشته معماری در دانشگاههای کشور در پایان گفت : قریب ۴۵۰ دانشکده معماری در کشور وجود دارد که به آموزش و پرورش دانشجویان معماری مشغولند ، که نه در دروس مصوبشان و نه غالبا در برنامه کاریشان هویت بخشی با رویکرد بومی و اسلامی قرار ندارد . و هرساله فارغ التحصیلان بدون بینش ومهارت لازم وارد باز کار شده و نتیجه آن طراحی ساختمانهای مختلف بدون هویت اسلامی میشود ، لذا ضرورت دارد در این دانشگاه با تجارب خوبی که در دانشکده معماری دانشگاه علم و صنعت وجود دارد رشته معماری با رویکرد هویت اسلامی ایرانی مبنای برنامه ریزی قرار گیرد ، بنحویی که اجرای این دوره بعنوان نمونه و الگو برای رشته معماری سایردانشگاهها واقع گردد و شاهد یک تحول اساسی در راستای ایجاد تمدن نوین اسلامی درگام دوم انقلاب برداشته شود .
* دکتر سید جواد هاشمی فشارکی در پایان گفت : رسالت دانشگاه انقلابی ، تولید علم و هنر متعهد و پرورش متخصصان انقلابی متناسب با نیازهای ضروری فعلی جامعه و اینده انقلاب اسلامی ، درگام دوم انقلاب برای پی ریزی پایه های تمدن نوین اسلامی است و ان شاالله این دانشگاه با تفکر مدیریت جهادی و با روحیه بسیجی ، بسرعت آنرا محقق سازد .
******************
پیوست :
دانشگاه جامع انقلاب اسلامی با درک ضرروت جهاد علمی و شکستن مرزهای دانش بر اساس توصیه های اساسی امام خامنه ای (مدظله العالی) مندرج در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، با استفاده از راه های میانبر و تفکر جهادی و بسیجی، لزوم بکارگیری توانمندی های علمی منحصربفرد نخبگان کشور و تأمین کادر کارشناسی و مدیریتی مورد نیاز انقلاب اسلامی متناسب با راهبردها، سیاست ها و اقدامات اساسی اسناد بالا دستی نظام اسلامی، خود را ملزم دانسته بستر شایسته و الزامات تحقق دانشگاهی این مهم را فراهم سازد.
لذا دانشگاه جامع انقلاب اسلامی به عنوان یکی از مراکز آموزش عالی دولتی با مجوز شماره ۲/۲۳۴۸۱۱۸ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تأسیس گردیده، تا انشاالله بتواند وظایف آرمانی و قانونی خود را بر حسب مقررات مصوب و تائید شده در اساسنامه مربوطه، به انجام برساند. ودارای دانشکده های زیر می باشد :
دانشکده علوم بنیادی اسلامی ، دانشکده سبک زندگی ایرانی اسلامی ، دانشکده فرهنگ و هنر اسلامی ، دانشکده علوم انسانی و اسلامی انقلاب اسلامی ، دانشکده فناوریهای نوین انقلاب اسلامی ، دانشکده و اندیشکده مقاومت مردمی ، دانشکده علوم رایانه و دانشکده علوم ریاضی