رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت سی و هفتمین سالروز حماسه آزادسازی خرمشهر در نشست خبری با حضور اصحاب رسانه برنامه های حماسه آزادسازی خرمشهر را تشریح کرد.
به گزارش خبرگزاری ایثار، نشست خبری سردار بهمن کارگر رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت سی و هفتمین سالروز حماسه آزادسازی خرمشهر با حضور اصحاب رسانه امروز دوشنبه ۳۰ اردیبهشت ماه برگزار شد.
وی در ابتدای سخنان خود با درود به ارواح طیبه امام و شهدا اظهار کرد: در آستانه سوم خرداد روز ازادسازی خرمشهر، روز مقاومت، ایثار و پیروزی و چهارم خرداد روز ملی دزفول روز مقاومت و پایداری هستیم. به همین مناسبت یاد و خاطره شهدا آزادگان و رزمندگان فتح خرمشهر را گرامی میداریم و امیدوار هستیم با گرامیداشت چنین روزهایی قدمی هرچند ناچیز در تحقق اهداف متعالی نظام جمهوری اسلامی و شهدا برداریم.
رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت سی و هفتمین سالروز حماسه آزادسازی خرمشهرگفت: برنامههایی در مجموعه سوم و چهارم خرداد انجام میشود به ویژه در روز سوم خرداد در خرمشهر برگزار خواهد شد. شهر خرمشهر بعد از ۳۵ روز ایستادگی و مقاومت رزمندگان به ویژه جوانان این شهر در ۴ آبان سال ۵۹ به اشغال رژیم بعثی درآمد. عملیات بیت المقدس در ۳۰ دقیقه بامداد ۱۰ اردیبهشت ماه سال ۶۱ با رمز یا علی ابن ابی طالب شروع شد و در ساعت۱۱ صبح روز سوم خرداد سال ۶۱ پس از ۲۴ روز به طور کامل آزاد شد این عملیات بزرگترین عملیات جنگ بود که ۵ هزار و ۷۰۰ کیلومترمربع از خاک ایران آزاد شد و بیش از ۱۹ هزار نفر از ارتش بعثی به اسارت نیروهای جمهوری اسلامی ایران درآمدند.
سردار کارگر افزود: این عملیات در بعد سیاسی، اقتصادی و تبلیغاتی بسیار مهم بود. به طوری که بعد از این فتح رسانههای آنها اعتراف کردند که در اینجا کمر ارتش بعثی شکسته شد. بعد از عملیت بیت المقدس توازن سیاسی و نظامی بین جمهوری اسلامی ایران و رژیم بعثی به سود جمهوری اسلامی ایران تغییر کرد و ابرقدرتها به این نتیجه رسیدند که جمهوری اسلامی ایران تسلیم نمیشود در اینجا بود که ملت ما «ما می توانیم» را تجربه کرد و وحدت نیروهای مسلح اعم از ارتش، سپاه، نیروی انتظامی، جهاد سازندگی و همه مردم از هر قشر و صنفی در انجا تجلی پیدا کرد. در این عملیات از هر دین و مذهبی حضور داشتند.
وی تصریح کرد: در عملیات بیت المقدس همه مردم ایران حضور داشتند و یک ایران کوچک را در عملیات بیت المقدس دیدیم که از همه استانها حضور داشتند با وحدت و برادری و با عنایت خداوند باعث آزادسازی خرمشهر شدند. هدایت خداوند بود که رزمندگان توانستند این عملیات بزرگ را انجام دهند و دشمن غافلگیر شد. از تعداد اسرا و تلفات این را میتوان متوجه شد که دشمن غافلگیر شده و یک فتح الفتوح بود که نمونه بارز آن آزادسازی خرمشهر بود. حضرت امام خمینی (ره) درباره فتح خرمشهر فرمودند که فتح خرمشهر فتح ارزشهای اسلامی است و وقتی به خرمشهر نگاه میکنیم همه ارزشها در این عملیات مستتر بود.
رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت سی و هفتمین سالروز حماسه آزادسازی خرمشهر اظهار کرد: در هر سال کارهای خوب و جدیدی در مجموعه کشور به مناسبت بزرگداشت آزادسازی خرمشهر داریم. در سراسر کشور بیش از ۵۰۰ برنامه اصلی داریم که توسط همه دستگاهها به ویژه نیروهای مسلح انجام می شود همچنین ۳۲ برنامه ملی داریم که در سطح کشور انجام میشود. یکی از کارهای مهمی که هر ساله انجام میشود برگزاری مراسم صبحگاه مشترک نیروهای مسلح است که امسال به میزبانی سپاه انجام خواهد شد.
سردار کارگر مهمترین برنامه های سی و هفتمین سالروز آزادسازی خرمشهر را در سال جاری را بدین شرح اعلام کرد: یک رونمایی از ۳۱ سایت شهدای شاخص استانی به صورت همزمان در کلیه استانهای کشور ، برگزاری جشنواره شعر ملی جوان به عنوان کنگره چاووشی بیداران، رونمایی از حدود ۲۰۰ عنوان کتاب دفاع مقدس در سراسر کشور، رونمایی از بازی رایانهای عملیات انهدام ۳ که نفسگیرترین نبرد تولید موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس است، برگزاری نشست تخصصی و کرسی روایتگری با موضوع حماسه خرمشهر.
وی ادامه داد: برگزاری ویژه برنامه ۴ خرداد روز دزفول و مقاومت در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، پخش ویژه برنامه ماه مبارک رمضان و سوم خرداد از محل موزه در رسانه ملی، رونمایی از سه جلد نمونه دانشنامه استان در دفاع مقدس، برگزاری نشستهای تخصصی رسانه، دفاع مقدس و مقاومت در سراسر کشور، رونمایی از جلد پنجم کتاب فرهنگ جامع دفاع مقدس، رونمایی از کتاب فرهنگ جامع فیلمهای دفاع مقدس، رونمایی از کتاب پوسترهای زمان جنگ تحمیلی، رونمایی از کتاب منشور هنر و سینمای دفاع مقدس (مجموعه فرمایشات امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری)، نشست هم اندیشی همسران فرماندهان و پیشکسوتان انقلاب اسلامی، دیدار از خانواده معظم شهدا و جانبازان.
رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت سی و هفتمین سالروز حماسه آزادسازی خرمشهر تصریح کرد: برپایی جشنواره خاطره نویسی نقش زنان در دفاع مقدس، خاطره گویی رزمندگان عملیات بیت المقدس در راستای نهضت خاطره گویی در یک مسجد محوری در هر شهرستان، معرفی برخی عناوین تاریخ شفاهی دفاع مقدس مرتبط با عملیات بیت المقدس برای اولین بار در سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس، برگزاری نمایشگاه اسناد، تصاویر، کالک و نقشههای عملیات بیت المقدس در محل سازمان و کتابخانه اسناد ملی.
سردار کارگر ادامه داد: برگزاری همایش مردمی فاتحان نور و تجلی اقتدار وحدت نیروهای مسلح و تجلیل و تکریم از حماسه آفرینان عملیات بیت المقدس، برگزاری مراسم شکرگذاری در مرقد مطهر حضرت امام خمینی(ره) به میزبانی انقلاب اسلامی در روز پنج شنبه دوم خرداد ماه، برگزاری مراسم صبح گاه مشترک نیروهای مسلح به میزبانی سپاه انقلاب اسلامی در روز پج شنبه دوم خرداد ماه، برگزاری مراسم شب خاطره حماسه سوم خرداد در مساجد.
وی اضافه کرد: حضور فعال فرماندهان و اقشار بسیج به صورت مسنجم در روز جمعه سوم خرداد در نمازجمعه سراسر کشور، برگزاری دوازدهمین کنگره ملی تجلیل ایثارگران با حضور ریاست محترم جمهوری و خاندان معزز شاهد، اعزام پیام آوران ایثار به مدارس، مراکز، محافل مختلف برای روایتگری و سخنوری به مناسبت این روز، برگزاری کرسی های آزاداندیشی به منظور تبیین نقش دانشجویان و دانشگاهیان در دفاع مقدس نقش ایثارگران و دانشگاهیان بر توسعه علمی کشور.
رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت سی و هفتمین سالروز حماسه آزادسازی خرمشهر ادامه داد: بهره گیری از فضا مجازی در تصریح ابعاد حقوقی عملیات بیت المقدس، تبیین نقش و جایگاه روحانیت در جریان آزادسازی خرمشهر و تجلیل از ائمه جماعات شهید، استفاده از ظرفیت اثرگذار تشکلهای دانش آموزی در مدارس برای تبیین اهداف ارزشهای دفاع مقدس و آزادسازی خرمشهر، رونمایی از اپلیکیشن حدیث عزت و اقتدار روزشمار تقویم دفاع مقدس، رونمایی از سردیس شهید سرلشگر حسین شهرام فر، برگزاری مراسم شبهای قدر در جوار مزارشهدای گمنام سراسر کشور، برگزاری نشستهای بصیرتی و روشنگری، برگزاری مراسم قبارروبی مزار شهدا در روز دوم خرداد.
سردار کارگر افزود: برگزاری مراسم و یادواره سوم خرداد روز ملی مقامت، ایثار و پیروزی و حماسه فتح خرمشهر با مشارکت دستگاه های اجرایی و نظامی و انتظامی در سطح استانها و شهرستانها، برگزاری مراسم تجلیل از خانواده فرماندهان شهید عملیات بیت المقدس و شهدای قرآنی این عملیات در استانها، تهیه لوح از وصیت نامه شهدا و نصب آن در اماکن عمومی قرائت در بین نماز جماعت و نماز جمعه، برگزاری جشنواره تئاتر و موسیقی.
وی تصریح کرد: نشست علمی تخصصی با موضوع بررسی چالشها و فرصتهای زنان ایثارگر (ارائه خلاصه پژوهش در خصوص چالشهای اجتماعی همسران جانبازان ارائه فرا تحلیل تحقیقات مربوط به همسران جانباز، آزاده و ایثارگر)، برگزاری شب شعر با موضوعات ادبی و حماسی ایثار، ایثارگری و دفاع با موضوع عملیات بیت المقدس و آزادسازی خرمشهر، همسو سازی مراسم ماه مبارک رمضان و شبهای قدر با مراسم بزرگداشت سی و هفتمین سالروز حماسه آزادسازی خرمشهر با شعار “مسجد، کانون انقلاب و بستر نشر فرهنگ ایثار و شهادت” ، برگزاری مراسم یادواره شهدا در مساجد مناطق.
رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت سی و هفتمین سالروز حماسه آزادسازی خرمشهردر ادامه تصریح کرد: همچنین قرار است در روز سوم خردادماه ساعت ۱۱ صبح سوت قطارها در سراسر کشور به صدا درآید. به دلیل اینکه سوم خرداد مصادف با روز جمعه است زنگ مقاومت در روز چهارم خرداد در مدارس سراسر کشور زده خواهد شد. در سال گذشته بیش از دو هزار و ۶۰۰ مراسم خاطره گویی توسط بیش از سه هزار نفر از رزمندگان و فرماندهان در سراسر کشور برگزار شد که مراکز این خاطره گوییها در موزههای دفاع مقدس است.
سردار کارگر با اشاره به شعار امسال که “ما پیروزیم” است محور برنامههای سالروز مراسم ایام حماسه آزادسازی خرمشهر را شرح داد. روز اول چهارشنبه اول خرداد ماه روز رسانه، دفاع مقدس و مقاومت با محور بازخوانی کارکرد رسانهها در دوران دفاع مقدس، روز دوم پنج شنبه دوم خرداد ماه روز شهدا و ایثارگران پیروان ولایت با محوریت روز شهدای دفاع مقدس و شهدای مدافعین حرم و برگزاری شب احیا، روزسوم جمعه سوم خردادماه روز مقاومت، ایثار و پیروزی و روز ولایت مداری با محور تبیین اهداف عملیات پیروزمندانه بیت المقدس روز آزادسازی خرمشهر و حضور در نمازجمعه سراسر کشور و روز چهارم شنبه چهار خرداد ماه روز دزفول، روز مقاومت و پیروزی با محور توجه به روز مقاومت مردم دزفول در دوران دفاع مقدس نامگذاری شده است.
وی اضافه کرد: باید دزفول به عنوان نماد مقاومت که در نزدیکی خط مقدم بود و موشکهای فراوانی به آن زده شد و مردم مقاومت و زندگی کردند بیشتر در کشور شناخته شود. با توجه به کارهایی که انجام شده است امید داریم در سال ۹۸ کارهای خوبی در دزفول انجام شود. همچنین موزه دفاع مقدس در دزفول افتتاح میشود.
رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت سی و هفتمین سالروز حماسه آزادسازی خرمشهربه برنامه نهادهای مختلف اشاره کرد و گفت: در مجموعه ارتش جمهوری اسلامی کارهای بسیاری در این ایام انجام میشود من جمله رونمایی از ۲۰ کتاب دفاع مقدس برگزاری فاتحان نور و تکریم از حماسه آفرینان عملیات بیت المقدس و برنامه تجلیل از خانواده شهدای ارتش برگزار خواهد شد. همچنین خدماتی در قالب مردم داری و خدمت رسانی پزشکی در مناطق مختلف به ویژه مناطق سیل زده توسط ارتش انجام خواهد شد و نمایشگاههای مختلفی در سراسر کشور برپا میشود. سپاه امسال میزبان مراسم شکرگذاری در مرقد مطهر امام راحل است. همانند ارتش از خانواده های شهدا بازدید و تجلیل خواهند کرد. مراسم شب خاطره در سراسر کشور توسط یگانهای سپاه و بسیج مساجد برگزار خواهد شد. همچنین رزمایش رزمی فرهنگی نیز توسط سپاه برگزار میشود. نیروی انتظامی یکی از ارگانهایی است که در این ایام مراسمی از جمله تجلیل از بازنشستگان نیروی انتظامی و خانوادههای شهدا برگزار خواهد کرد.
سردار کارگر گفت: وزارت دفاع نیز برنامه های مختلفی را اعلام کرده که برگزار میکند از جمله برپایی نمایشگاه و تجلیل از خانواده های شهدا در سراسر کشور است. بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز از خانواده شهدا و ایثارگران تجلیل خواهد کرد. گلباران و عطرافشانی مزار شهدا نیز برعهده بنیاد شهید در سراسر کشور است. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز جشنواره تئاتر و موسیقی در این ایام برگزار خواهد کرد.
وی ادامه داد: معاونت امور زنان ریاست جمهوری از خانواده های شهدا تجلیل خواهند کرد و نشست علمی تخصصی با موضوع چالشها و فرصتهای زنان ایثارگر و کاشت نهال را انجام خواهند داد. وزارت علوم و تحقیقات برنامههایی را در سطح دانشگاهها پیش بینی کرده است. از جمله برگزاری کرسی آزاداندیشی نقش ایثارگران در توسعه علمی کشور و برگزاری شب شعر با موضوعات ادبی و حماسی درباره عملیات بیت المقدس و نقش ان خواهد داشت.
رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت سی و هفتمین سالروز حماسه آزادسازی خرمشهر تصریح کرد: همچنین از آسایشگاه جانبازان با حضور اساتید و دانشجویان در سراسر کشور بازدید خواهند داشت. وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز برنامههایی در این ایام دارد که یکی از آنها ارسال پیامک تبریک سوم خرداد است و حضور فعال در فضای مجازی خواهد داشت وزارت نفت نیز مراسم خاطره نویسی و محفل انس با قران در سوم خرداد برگزار خواهد کرد. وزارت بهداشت، وزارت جهاد کشاورزی و اصناف، جمعیت هلال احمر، وزارت نیرو و دانشگاه آزاد نیز برنامه های ویژه این ایام خواهند داشت.
سردار کارگر افزود: مردم می توانند در این ایام از موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و همه موزههای سراسر کشور در حوزه دفاع مقدس بازدید رایگان داشته باشند. صداوسیما نیز برنامه های ویژه ای در این ایام خواهد داشت. سوم خرداد جشن پیروزی و روز پیروزی است.
در انتهای مراسم از سایت شهدای شاخص توسط سردار کارگر و اصحاب رسانه رونمایی شد.
انتهای پیام/