ه گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، دیدار شورای عالی قرآن با خانواده شهید سعید ظروفچیان از شهدای قرآنی تهران، با حضور رحیم قربانی، رئیس سازمان قرآن و عترت سپاه حضرت محمد رسولالله(ص)، نماینده بنیاد شهید و امور ایثارگران، نماینده شورای عالی قرآن و دو نفر از قاریان ممتاز کشوری تعدادی از شاگردان آن شهید بزرگوار از […]
ه گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، دیدار شورای عالی قرآن با خانواده شهید سعید ظروفچیان از شهدای قرآنی تهران، با حضور رحیم قربانی، رئیس سازمان قرآن و عترت سپاه حضرت محمد رسولالله(ص)، نماینده بنیاد شهید و امور ایثارگران، نماینده شورای عالی قرآن و دو نفر از قاریان ممتاز کشوری تعدادی از شاگردان آن شهید بزرگوار از جمله طاووسی، استاد دانشگاه، شالباف و منصوری برگزار شد که علاوه بر تجلیل از روح بلند این شهید، لوحی به رسم یادبود به خانواده وی تقدیم و آیاتی از قرآن کریم تلاوت شد.
برگزاری یادواره در ۲۵ دیماه
در ابتدای این دیدار رحیم قربانی، رئیس سازمان قرآن و عترت سپاه محمد رسولالله(ص) تهران بزرگ به تشریح چگونگی برگزاری اولین یادواره شهدای قرآنی در ۲۵ دیماه امسال پرداخت و گفت: با عنایت خداوند متعال، فعالان و دستاندرکاران قرآنی کشور با تکیه بر لزوم ارج نهادن به مقام شامخ شهدای قرآنی، اقدام به برگزاری این یادواره برای اولین بار کردهاند.
وی ادامه داد: ما تا ابد مدیون خون شهدا به ویژه شهدایی که به نوعی با قرآن ارتباط داشتند و قاری، حافظ، پیشکسوت، مربی و فعال قرآنی بودند، هستیم و باید با تمامی توان نسبت به ادای دین به این بزرگواران اهتمام بورزیم. نباید منکر این امر بود که خیلی وقت پیش باید نسبت به اجرای این برنامه اقدام میشد و تا کنون غفلت شده است اما اکنون که اجرای اولین یادواره قرانی آغاز شده است، همه باید نسبت به برگزاری هرچه بهتر آن تلاش کنند.
سیره عملی شهدای قرآنی بهترین الگو برای ترسیم سبک زندگی اسلامی
قربانی با تأکید بر اینکه سیره عملی شهدای قرآنی بهترین الگو برای ترسیم سبک زندگی اسلامی هستند، اظهار کرد: شهدا با تمامی وجود چه در طول حیات خود و چه در زمان شهادت، نمونه بارز بهترین سبک زندگی بودند و این ارزشها باید به نسل امروز شناسانده شده و نسبت به ترویج آن، برنامهریزی دقیق داشت. فرهنگ صبر، استقامت و اخلاص بارزترین ویژگی زندگانی شهدا است.
وی افزود: تمامی آحاد مردم به خصوص جامعه قرآنی کشور باید ادامه دهنده راه شهدا باشند و سیره عملی آنان را سرمشق زندگانی خود قرار دهند چراکه راه شهدا، جدا از قرآن و عترت نیست. راه شهدا، توفیق دنیا و آخرت را به همراه دارد و هرکسی در این مسیر قدم بردارد، خیر دنیا و آخرت را کسب میکند.
بچههای محل را به قرائت کتاب الهی تشویق
در این دیدار که در خانه پدری شهید لاجوردیپور برگزار شد، مادر آن شهید گفت: حسن در سال ۴۲ دیده به جهان گشود. علاقه شدید به تلاوت قرآن داشت همزمان نیز به بچههای محل، درس قرآن میداد و انان را به قرائت این کتاب الهی تشویق میکرد.
وی ادامه داد: با آغاز جنگ، حسن که روحیه انقلابی بالائی داشت، تاب در خطر دیدن انقلاب را نداشت و عازم جبهه شد. در جبهه نیز دست از ترویج قرآن و آموزههای آن بر نداشت تا توانست نسبت به این امر اهتمام ورزد. قرآن را خوب میخواند همه را به این امر دعوت میکرد.
محمدحسین شالباف، همرزم و از شاگردان شهید حسن لاجوردیپور در دیدار با هیئتی از شورای عالی قرآن به توصیف آن شهید بزرگوار پرداخت و گفت: حسن در ۱۵ خرداد سال ۴۲ همزمان با آغاز قیام امام خمینی(ره) در خانوادهای مذهبی در محله بی سیم تهران دیده به جهان گشود.
شیفته فعالیتهای فرهنگی و مذهبی بود
وی ادامه داد: اوان کودکی را در سایه تعلیمات آیتالله بجستانی در مسجد رضوانالله گذراند. از همان ابتدا شیفته فعالیتهای فرهنگی و مذهبی به ویژه در ایام مذهبی بود؛ متفاوت از همسن و سالهای خود بود. خوب درس میخواند و دیگران را نیز به این امر دعوت میکرد. به بزرگتر از خود همیشه احترام میگذاشت و کوچکترها را نیز همیشه یاری میکرد.
شالباف با بیان اینکه شهید لاجوردیپور در دوران متوسطه همزمان با قیام سالهای ۵۶ و ۵۷ به مبارزه علیه رژیم طاغوت میپرداخت، تصریح کرد: از سال ۵۳ تا شروع قیام مردمی تهران در سال ۵۶ در مسجد امامصادق(ع) و زیر نظر اساتید برجستهای همچون سید احمد علمالهدی به فعالیت میپرداخت.
مبارزه علیه رژیم طاغوت
وی افزود: همزمان با اوجگیری نهضت مردم علیه رژیم شاهنشاهی، حسن نیز فعالیتهای خود را گستردهتر ساخت و به اقداماتی از قبیل شرکت در کلاسهای کمکهای اولیه در حسینیه محلاتیها زیر نظر دکتر فیاضبخش، شرکت در کلاسهای شبانه و خواندن درس طلبگی در مسجد آیتالله مجتهدی، شرکت در کلاسهای آموزشی زبان انگلیسی، کلاسهای قرائت قرآن در خیابان ایران و اعزام هیئات مذهبی به قم و مسجد جمکران پرداخت.
شاگرد شهید لاجوردیپور با بیان اینکه آن شهید در کنار فعالیتهای فرهنگی و مذهبی رویکرد هنری را نیز اختیار کرده بود، اظهار کرد: شهید لاجوردی هنرمند بود و به تئاتر نیز علاقه داشت؛ اولین بار در تئاتری تحت عنوان «حجربن عدی»، ایفای نقش کرد و از این ابزار نیز برای جذب جوانان به انقلاب و دین مبین اسلام بهره میبرد.
عضویت در کمیته انقلاب اسلامی
وی بیان کرد: با پیروزی انقلاب اسلامی، عضو افتخاری کمیته انقلاب اسلامی شد و به محافظت از جان شخصیتهای انقلابی پرداخت؛ از سال ۶۰ نیز همزمان به عنوان مربی تربیتی در آموزش و پرورش مشغول خدمترسانی به دانشآموزان شد. سال ۶۴ نیز موفق به قبول در رشته زبان و ادبیات عربی در دانشگاه تهران شد.
شالباف با تأکید بر اینکه شهید لاجوردی از نشاط و سرزندگی مثالزدنی برخوردار بود، گفت: با عضویت در بسیج بهصورت داوطلبانه در عملیاتها شرکت میکرد و در سال ۶۰ به سوی کردستان اعزام شد و در شهرستان نوسود، به مقابله با اشرار و ضد انقلاب پرداخت؛ عملیات مسلم ابن عقیل در سومار، از دیگر عملیاتهایی بود که آن شهید بزرگوار در آن شرکت کرد.
وی افزود: عملیات کربلای یک در مهران و والفجر ۱ در فکه، از دیگر عملیاتهایی بود که آن شهید حضور تأثیرگذاری داشت؛ وی به طور مداوم در گردان میثم لشکر(۲۷) حضرت رسول اکرم(ص) تحت فرماندهی شهید اصغرارسنجانی حضور داشت و درحالی که موقعیت شغلی برای ایشان مهیا شده بود تا علاوه بر آموزش وپرورش دربخش فرهنگی شرکت نفت تهران انجام وظیفه کند، به جبهه رفت و به دنیادل نبست.