خستین اجلاس سراسری پیام آوران ایثار با رویکرد تجلیل از ۳۰۰۰ راوی و پیشکسوت ایثارگر دفاع مقدس صبح روز یکشنبه در سالن خلیج فارس برگزار شد.
خستین اجلاس سراسری پیام آوران ایثار با رویکرد تجلیل از ۳۰۰۰ راوی و پیشکسوت ایثارگر دفاع مقدس صبح روز یکشنبه در سالن خلیج فارس برگزار شد.
این مراسم که در پنجمین روز از هفته دفاع مقدس و ایام اربعین حسینی برگزار شد، با آیاتی از کلامالله مجید آغاز و با سرود ملی جمهوری اسلامی رسمیت یافت.
در این مراسم دکتر قاضی زاده هاشمی در ابتدای سخن، پیام رهبر معظم انقلاب را در این خصوص قرائت کرد.
متن پیام به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
ایثارگران، یادگاران دوران های جهاد سخت و آموزگاران عمل مخلصانه اند. تبیین وقایع آن دوران های پرافتخار از زبان آنان را باید مغتنم شمرد و روایت صادق ایشان را به گوش ها و دل های مشتاق سپرد. اینجانب از جامعه راویان ایثارگر تشکر می کنم و توفیقات آنان را از خداوند متعال مسئلت می نمایم.
سیدعلی خامنه ای
مهرماه ۱۴۰۰
سپس رییس بنیاد شهید و امورایثارگران در این مراسم اظهارداشت: راویان و پیام آوران ایثار روایت خودشان را مطرح نمی کنند بلکه این راویان از دیگران، که در عرصه ایثار و شهادت درخشیده اند و باعث رشد مکتب فکری و اعتقادات می شوند، روایت می کنند.
ایشان با اشاره به نقش و اهمیت روایت و راویان نیز گفت: حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) برای زنده نگه داشتن پیام عاشورا نقش مهمی داشتند چنانکه “کربلا درکربلا می ماند اگر زینب (س) نبود”. چنانچه امام خمینی(ره) نیز فرمودند: این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است و امروز به برکت روایتگری تاریخی در ماه های محرم و صفر است که فرهنگ ایثار و شهادت توسعه یافته و این فرهنگ جهانی شده است. چنانچه در همین حماسه پیاده روی اربعین است که بسیاری از انسان ها در مکتب امام حسین(ع) گام برداشتند.
معاون رییس جمهور همچنین نقش روایت و راویان را در سازندگی نسل جوان و نوجوان کشور بسیار مثبت ارزیابی کرد و گفت: با وجودی که دشمنان تلاش بسیار کرده اند که جوانان و نسل های آینده حماسه سال های دفاع مقدس را فراموش کنند اما به برکت برگزاری اردوهای راهیان نور، در توسعه فرهنگ ایثار و شهادت نقش مهمی داشت.
قاضی زاده هاشمی ضمن مقایسه کشور ما با کشورهای دیگر نیز گفت: ما در عرصه های صنعت، علم و فناوری با سایر کشئرها رقابت می کنیم و شاید کشورهای دیگر در زمینه اقتصادی و علمی پیشرفت هایی هم داشته باشند، اما مکتب ما تنها مکتبی است که انسانساز است و امثال شهید سردار حاج قاسم سلیمانی را تربیت کرده است.
ایشان همچنین بیان داشت: محتوای گزارش باید حاوی معرفت، بیان حقایق و ارزش های دفاع مقدس باشد چرا که زنده نگهداشتن یاد شهدا بسیار ارزشمند است.
سردار یعقوب سلیمانی نیز در نخستین اجلاس پیام آوران ایثار گفت: در بنیاد شهید ۳هزار راوی پیام آوران ایثار در کشور برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت آموزش دیده اند که ۱۹ هزار گلزار شهدا، همچنین مدارس و دانشگاه ها بستری هستند که می توان از وجود این پیام آوران در آنها بهرهمند شد.
در ادامه این مراسم سردار بهمن کارگر رییس بنیاد حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس نیز در سخنان کوتاه خود متذکر شد: بنیاد حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس در حوره راهیان نور و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت آمادگی هر گونه همکاری با بنیاد شهید و امور ایثارگران را دارد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: چنانچه مقام معظم رهبری همواره بر دو اصل مهم “فراموش نشدن دفاع مقدس” و دیگری “تحریف” تاکید دارند، راویان ایثار نیز در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری قدم برمی دارند که کار ارزشمندی است.
در این مراسم از کتاب “روزگار بی تکرار” روایت خاطرات پیشکسوتان راوی رونمایی و “موکب اربعین” تشکل های شاهد و ایثارگر به صورت مجازی افتتاح شد.
خاطره گویی سه تن از راویان ایثارگر حاضر در این اجلاس و همچنین تجلیل از محمدحسن حمزه، سید جعفر دعوتی، فاطمه حمیدی فر، محسن فلاح، سیداسماعیل سید حسین پور و اساتید دوره حاج حسین یکتا، امیر دربندی، سردار علی فضلی، دکتر علی فروزفر، حجتالاسلام دیانی و حجتالاسلام صادقی با اهدای لوح تقدیر و تندیس پایان بخش این اجلاسیه بود.