سرلشکر صفوی گفت: جبهه مقاومت، مهمترین اهرم قدرت جمهوری اسلامی ایران در برابر سلطهگری آمریکاییها، اروپاییها و صهیونیستهاست.
سردار دریادار «علی فدوی» جانشین فرمانده کل سپاه، سردار سرتیپ «غلامرضا سلیمانی» رئیس سازمان بسیج مستضعفین و سردار «محمدرضا فلاحزاده» جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه در نشستهای جداگانهای با مأموریتها و ظرفیت علمی پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس آشنا شدند و زمینههای همکاری علمی میان بخشهای متخلف سپاه پاسداران و پژوهشگاه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
سردار فدوی در یکی از این نشستها ضمن تمجید از ظرفیت علمی و اقدامات پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس بر آمادگی سپاه پاسداران برای همکاری با این پژوهشگاه در تدوین کلان پروژه تدوین «نقش فرماندهی معظم کل قوا در تحول، ارتقا و مدیریت دفاع، امنیت و جبهه مقاومت اسلامی» تأکید کرد.
وی خاطرنشان ساخت: سپاه پاسداران همچنین در حوزه تدوین دایره المعارف دفاعی امنیتی انقلاب اسلامی که از مأموریتهای اصلی پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس است و همچنین در برگزاری همایش ملی جایگاه علم و فناوری در دفاع مقدس با این پژوهشگاه همکاری نزدیک خواهد داشت.
سردار فلاحزاده نیز در نشست دیگری گفت: کارهای خوبی در حوزه ثبت و ضبط عملکرد جبهه مقاومت انجام شده، اما کارهایی خصوصاً در بخش پژوهش و نظریهپردازی مکتب مقاومت باقی مانده است که برای انجام آن میتوانیم از ظرفیت پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید سلیمانی استفاده کنیم.
سردار سلیمانی نیز با حضور در پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس، نقش بسیج را در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی تشریح و بر تعامل علمی پژوهشگاه و سازمان بسیج مستضعفین جهت اجرای این مأموریتها تأکید کرد.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین خاطرنشان ساخت: حضرت امام خمینی (ره) کاری کردند که هر کدام از مردم با هر شغل و تحصلاتی که داشتند، در دفاع مقدس جای خودشان را پیدا کردند و در صحنههای مورد نیاز شرکت کردند و تدبیر حضرت آقا این است که ما باید کاری کنیم که ملت ایران همانند دوران دفاع مقدس، در بسیج هم با سهولت جای خودشان را پیدا کنند و در این بخش پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید سلیمانی میتواند به سازمان بسیج مستضعفین کمک کند.
وی ادامه داد: یکی از بسترهای دیگر همکاری دو مجموعه، روشهای پیادهسازی الگوی دفاع مقدس است. ما میخواهیم مردم در صحنه باشند، وقتی میگوییم حضور بسیج یعنی حضور ملت ایران، نه سازمان بسیج، اینکه مردم در گام دوم انقلاب اسلامی با رویکرد تحولی درصحنه باشند.
سردار سلیمانی با اشاره به اقدامات سازمان بسیج مستضعفین در حوزه دفاع مقدس تأکید کرد: در بخش تولید فیلم و انیمیشن و تدوین تاریخ شفاهی فرماندهان و یگانهای استانی و اطلس دفاع مقدس استانها، بزرگداشت مناسبتهای دفاع مقدس، بازسازی عملیاتها در مناسبتها و… سازمان بسیح فعالیتهای خوبی انجام داده است.
وی با اشاره به مأموریتهای بسیج در راهیان نور تصریح کرد: در بخش راهیان نور غرب و جنوب غرب کشور پیش از کرونا سالانه شش میلیون نفر از مردم شرکت میکردند و در نوروز امسال هم استقبال میلیونی انجام شد.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین در پایان بر آمادگی سازمان بسیج برای همکاری علمی با پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید سلیمانی برای تحقق سند ۱۰ ساله مصوب اعتلای بسیج تأکید کرد.
سردار سرلشکر «سید یحیی صفوی» دستیار و مشاور فرمانده معظم کل قوا و رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس نیز در بخشی دیگری از این نشست، با اشاره به ظرفیت علمی پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس تأکید کرد: این پژوهشگاه پشتوانه علمی و راهبردی همه مسائل جاری و آینده نیروهای مسلح در سطح راهبردی به شمار میرود.
وی با تشریح مأموریتهای پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس عنوان کرد: این پژوهشگاه تنها پژوهشگاه این پژوهشگاه تنها پژوهشگاه مصوب وزارت علوم است که مأموریت کار علمی و پژوهشی برای جبهه مقاومت را دارد.
رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید سلیمانی خاطرنشان ساخت: جبهه مقاومت، مهمترین اهرم قدرت جمهوری اسلامی ایران در برابر سلطهگری آمریکاییها، اروپاییها و صهیونیستهاست.
رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس در ادامه تشریح مأموریتهای این پژوهشگاه خاطرنشان ساخت: مرجعیت علمی، مشارکت در نظریهپردازی و انجام پژوهشهای سطح راهبردی برای تبیین واقعیتها و رفع شبهات و ابهامات راهبردی در خصوص ابعاد مختلف هشت سال دفاع مقدس، نقشآفرینی در جبهه مقاومت، مقابله با تهدیدات امنیتی مسلحانه و غیرمسلحانه و احصای دستاوردها و تجارب راهبردی حاصل در حوزههای مختلف دفاعی امنیتی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، در سطح ملی و نیروهای مسلح از جمله مأموریتهای این پژوهشگاه است که توسط ستاد کل نیروهای مسلح به تصویب رسیده است.
وی تهیه و تدوین دایرة المعارف دفاعی امنیتی انقلاب اسلامی را از مأموریتهای این پژوهشگاه عنوان کرد و افزود: تدوین دایرة المعارف دفاعی و امنیتی انقلاب اسلامی از دیگر مأموریتهای این پژوهشگاه است که در رابطه با سه حوزه دفاع مقدس، امنیت و جبهه مقاومت تدوین خواهد شد و پس از تدوین، این کتابها بهعنوان اسنادی مرجع برای دههها و نسلهای آینده مورد استفاده قرار خواهد گرفت و به زبانهای عربی، انگلیسی و فرانسوی ترجمه خواهد شد.
سرلشکر صفوی بیان کرد: هیئت امنای پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس به ریاست رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و با حضور فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، وزیر دفاع، فرمانده کل انتظامی کشور، وزیر علوم و برخی از معاونین ستادکل تشکیل شده است و این پژوهشگاه به لحاظ سلسله مراتب بهصورت مستقیم زیر نظر رئیس ستاد کل نیروهای مسلح فعالیت میکند و ردیف بودجه مستقل از مجلس شورای اسلامی و سازمان برنامه و بودجه کشور دارد.
وی تأکید کرد: این پژوهشگاه برای تحقق اهداف و مأموریتهای خود چهار پژوهشکده به نامهای پژوهشکده دفاع مقدس، پژوهشکده جبهه مقاومت، پژوهشکدۀ امنیت داخلی (امنیتی غیرمسلحانه)، پژوهشکدۀ جنگهای نامنظم و توسعۀ پدافند داخلی (امنیتی مسلحانه) و مرکز دایرةالمعارف دفاعی و امنیتی انقلاب اسلامی را ایجاد کرده است.
سردار صفوی با اشاره به برگزاری همایش ملی جایگاه علم و فناوری در دفاع مقدس افزود: یکی از برنامههای این پژوهشگاه در سال جاری برگزاری همایش ملی جایگاه علم و فناوری در دفاع مقدس است که با تدبیر مقام معظم رهبری و با ابلاغ ستاد کل نیروهای مسلح توسط پژوهشگاه و با مشارکت وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در ۱۵ آذرماه ۱۴۰۱ برگزار میشود.
وی گفت: بدون تردید یکی از مؤلفههای پیروزی ما در دفاع مقدس دانش و علم برتر و استفاده از ظرفیت و توانمندیهای کشور در رابطه با دفاع مقدس بود که امیدواریم با مقالاتی که از طریق پایگاه اینترنتی همایش به نشانی paydari.ir ارسال میشود و همچنین پیش نشستهای تخصصی که برگزار خواهد شد به این موضوع مهم پرداخته شود.
سرلشکر صفوی در جمعبندی سخنان خود با با بیان اینکه طی روزهای قبل، امیر سرتیپ «کیومرث حیدری» فرمانده نیروی زمینی، امیر دریادار «شهرام ایرانی» فرمانده نیروی دریایی و امیر سرتیپ خلبان «حمید واحدی» فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید سلیمانی حضور داشتند، تأکید کرد: هدف پژوهشگاه از برگزاری نشستهای علمی با حضور فرماندهان نیروهای مسلح، هماندیشی و بسترسازی برای همکاری و تعاملات سازنده علمی و پژوهشی است و به حول و قوه الهی برگزاری این نشستها در آینده ادامه خواهد یافت.
انتهای پیام