تبیین وقایع دفاع مقدس نمونه‌ای از «جهاد تبیین» است
تبیین وقایع دفاع مقدس نمونه‌ای از «جهاد تبیین» است

سرهنگ پاسدار امیری‌مقدم گفت: امروز وظیفه ما جهاد تبیین است و یکی از این نمونه‌های جهاد تبیین، تشریح رخدادهای دفاع مقدس و از جمله شکست حصر سوسنگرد است.

نشست خبری سرهنگ پاسدار «محمد امیری‌مقدم» مدیرکل حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس استان قزوین، با محوریت گرامیداشت سالروز عملیات سوسنگرد ظهر امروز (یکشنبه) با حضور خبرنگاران استان قزوین و اصحاب رسانه در سالن جلسات معراج شهدای قزوین برگزار شد.

سرهنگ امیری‌مقدم در این نشست با اشاره به اهمیت منطقه سوسنگرد اظهار داشت: در عملیات آزادسازی سوسنگرد، در ابتدا در تاریخ ۶ مهر سال ۵۹ نیرو‌های عراقی بعد از شکستن مقاومت پاسداران و نیرو‌های ژاندارمری، شهر سوسنگرد را اشغال کردند، اما پس از گذشت چهار روز، یعنی در ۱۰ مهر، سپاه موفق شد که با کمک نیرو‌های خود، شهر سوسنگرد را از حصر نیرو‌های عراقی خارج و آزاد کند.

وی ادامه داد: نیرو‌های عراقی بعد از گذشت مدتی، یعنی در بیست و یکم مهر شهر «بستان» را تصرف کردند و در بیست و چهارم آبان سوسنگرد را بار دیگر (این‌بار از سه طرف) تصرف و به آن ورود پیدا کردند؛ این در حالی است که ۲۰۰ نفر از نیرو‌های ایرانیِ مدافع شهر (شامل پاسداران، بسیجیان و شماری از اهالی شهر) توانستند با استقامت در برابر عراقی‌ها مانع از سقوط شهر سوسنگرد شوند.

مدیرکل حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس استان قزوین افزود: بعد از سپری شدن دو روز از این ماجرا، یعنی در تاریخ بیست و شش آبان ۱۳۵۹، نیرو‌های ایرانی در ارتش، سپاه و ستاد جنگ‌های نامنظم (گروه تحت فرماندهی شهید چمران) به کمک محاصره‌شدگان روی آوردند و توانستند دوباره این شهر را از اشغال نیرو‌های دشمن آزاد کنند.

سرهنگ امیری‌مقدم در ادامه اظهار داشت: سوسنگرد یک موقعیت استراتژیک برای ارتش عراق داشت و عراق به دنبال دستیابی به این نقطه استراتژیک بود و اگر عملاً وارد سوسنگرد می‌شدند به راحتی وارد اهواز می‌شدند.

وی با اشاره به ویژگی این عملیات افزود: اولاً این عملیات نمونه وحدت همه یگان‌های عمل‌کننده در جنگ بود و عملاً همه رزمندگان از طیف‌های مختلف وارد این عملیات شدند و این عملیات اولین پیروزی رزمندگان از ابتدای جنگ است.

مدیرکل حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس استان قزوین یادآور شد: نکته دوم، نقش رهبر معظم انقلاب اسلامی در این عملیات است که هم به‌عنوان یک مبارز انقلابی بوده و فرماندهی این عملیات را به عهده می‌گیرد و با طیف گسترده رزمندگان ایشان عملیات را فرماندهی کردند.

سرهنگ امیری‌مقدم خاطرنشان کرد: این روز‌ها در دانشگاه‌ها و مدارس بهترین زمان برای تبیین نقش رهبر معظم انقلاب اسلامی در شکست حصر آبادان است

وی در ادامه بیان کرد: در راستای گرامیداشت این روز برنامه‌های ویژه‌ای طراحی شده و جلساتی با حضور یگان‌های استان، سپاه، ارتش و فراجا داشتیم و پیش‌بینی شده است که این برنامه‌ها در پایگاه‌های بسیج اجرا خواهد شد.

مدیرکل حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس استان قزوین خاطرنشان کرد: مراسم گرامیداشت سالروز آزادی سوسنگرد فردا ساعت ۹:۳۰ صبح در سالن ۲۹ فروردین لشکر ۱۶ زرهی برگزار می‌شود و سخنران مراسم سردار «نوعی اقدم» از رزمندگان و فرماندهان عملیات در سوریه است.

سرهنگ امیری‌مقدم گفت: امروز وظیفه ما جهاد تبیین است و یکی از این نمونه‌های جهاد تبیین، تشریح رخدادهای دفاع مقدس و از جمله شکست حصر سوسنگرد است.

انتهای پیام/