قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران که در سال ۹۱ به صورت موقت تصویب شده و در سال ۱۳۹۵ یک بار اصلاح گردید؛ مجددا اصلاح شد…
قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران که در سال ۹۱ به صورت موقت تصویب شده و در سال ۱۳۹۵ یک بار اصلاح گردید؛ مجددا اصلاح شد.
اکنون و پس از گذشت ۶ سال از اصلاح قانون مذکور و مشکلات اجرایی آن، شبکه ملی ایثارگران اقدام به بررسی نقاط ضعف و قوت این قانون و اصلاح و بازنگری آن نموده است.
اصلاح قانون جامع در نسخه اخیر، نوعی تلفیق و تجمیع میان قانون جامع فعلی، برنامه های توسعه پنجم و ششم و نیز قوانین متفرقه مربوط به حوزه ایثارگری می باشد.
عمده نقطه ضعف قانون فعلی، عدم پیش بینی ضمانتهای اجرایی آن می باشد که از همین رو و بنابر اظهار برخی از مسئولین، تنها ۱۹ درصد آن عملیاتی و محقق گردیده و حدود ۸۱ درصد آن معطل مانده است.
از این رو شبکه ملی ایثارگران برای رفع این نقیصه اقدام به بازنگری و اصلاح قانون جامع خدمات ایثارگران فعلی نموده است.
ویژگی های قانون اصلاح شده عبارت است از؛
۱- توسعه در خدمات
۲- توسعه در جامعه ایثارگری مشمول قانون
۳ – عمق بخشیدن به خدمات مربوط به ایثارگران
۴- و مهمتر از همه پیش بینی ضمانت های اجرایی
در نسخه جدید این قانون سعی و تلاش شده تا نظرات همه گروه های ایثارگری از جمله جانبازان قطع عضو، کانادین، شیمیایی، نابینا، قطع نخاع، فرزندان شاهد و سایر گروه های ایثارگری جلب شده و با نگاهی ویژه به اولیا معزز شهدا قانون جدید تنظیم گردد.
لازم به ذکر است نسخه اصلاحی قانون جامع به ریاست عالی بنیاد تقدیم شده و ایشان با مطالعه دقیق و بند به بند اصلاحات پیشنهادی، در تمام موارد و تمام مواد نظرات خود را ارائه نموده اند که این امر موجب غنای قانون گردیده است. این اصلاحیه تاکنون به مراجع و مسئولین ذیل تقدیم گردیده است؛
۱- آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس محترم جمهوری
۲- آقای مخبر، معاون اول محترم رئیس جمهور
۳ – آقای قالیباف، رئیس محترم مجلس شورای اسلامی
۴- مهدی عیسی زاده، رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی
۵ – آقای دکتر پژمانفر، رئیس کمیسیون اصل۹۰
۶- حجه الاسلام والمسلمین آقای نوروزی، رئیس فراکسیون ایثارگران مجلس شورای اسلامی
۷- جناب آقای امیرآبادی، عضو فراکسیون ایثارگران
۸- اداره کل حقوقی مجلس شورای اسلامی
همچنین در چند ماه اخیر شبکه ملی ایثارگران اقدام به تهیه دو جزوه با عناوین زیر نموده است؛
۱- بررسی مشکلات قوانین و مقررات، که طی آن برخی از قوانین معطل مانده حوزه ایثارگری احصا گردیده است.
۲- بررسی مشکلات سازمان های اقتصادی بنیاد، که طی آن به نابسامانی های بخش اقتصادی بنیاد شهید پرداخته است.
این دو متن در ملاقات هیئت مدیره شبکه با آقای دکتر مخبر در شهریور ماه سال ۱۴۰۱ و همچنین در دیدار ۲/ ۷/ ۱۴۰۱ شبکه به آقای قالیباف به ایشان تقدیم گردید.
لازم به ذکر است فصل مربوط به ایثارگران قانون هفتم توسعه نیز در دست بررسی و اقدامات شبکه ملی ایثارگران می باشد که به زودی و پس از نهایی شدن، تقدیم مراجع و مسئولین ذیربط خواهد شد.
شبکه ملی ایثارگران، آذر ماه ۱۴۰۱