دبیر رویداد ملی – هنری « جان فدا» گفت: برای نشان دادن وجوه مختلف شخصیتی حاج قاسم بهترین عرصه، زبان هنر است چون به این واسطه میتوان ادای دین نسبتاً درستی داشت.
نشست خبری رویداد ملی ـ هنری «جان فدا» روایت بخشی از ابعاد شخصیتی حاج قاسم از زبان هنر با حضور حجتالاسلام والمسلمین محمد جواد رنجبر، دبیر، نوید سیمبر، مجسمهساز و هاجر سلیمی نمین، عضو هیئت داوران، امروز ۲۹ آذرماه در مجتمع فرهنگی شهدای هفت تیر برگزار شد.
در ابتدای جلسه حجتالاسلام رنجبر، دبیر رویداد ملی ـ هنری «جان فدا» ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه(س) گفت: فرهنگ مقاومت در کشورمان با تمسک به فرهنگ فاطمی حاصل شده است.
وی با بیان اینکه حاج قاسم وجوه شخصیتی ممتاز فراوانی داشت ولی آنچه که او را جدا از یک قهرمان ملی به تصویر میکشد، مقبولیتش بین همه اقشار بود، اظهار کرد: همه مردم فارغ از هر گرایش سیاسی، سردار دلها را دوست داشتند. نمود این اتفاق را در تشییع پیکر ایشان مشاهده کردیم؛ در آن مراسم همه افراد با هر پوششی برای شهادت حاج قاسم اشک میریختند.
دبیر رویداد ملی ـ هنری «جان فدا» افزود: در جامعه فعلی نیاز داریم تا بیشتر به قهرمانانی چون حاج قاسم بپردازیم زیرا سردار دلها میتواند عاملی در جهت پیوند باشد.
وی بیان کرد: برای نمایان کردن بیشتر وجوه شخصیتی حاج قاسم هنر بهترین ابزار است چون هنر ظرفیتهایی را به تصویر میکشد که شاید عرصههای دیگر از نشان دادن آن محروم باشند
حجتالاسلام رنجبر با بیان اینکه ۲۵۰ هنرمند از امشب تا سوم دیماه در حرم رضوی گرد هم جمع میآیند و ۲۵۰ اثر با محوریت حاج قاسم خلق خواهند کرد، افزود: آثار در رشتههای نقاشی، نگارگری، خوشنویسی، پوستر، تبلیغات شهری، موشن گرافی، تصویرسازی، کتیبه و پرچم، حروفنگاری و کاریکاتور خواهد بود.
وی ادامه داد: ۳۰ اثر از میان ۲۵۰ اثری که طی این روزها در کارگاهها خلق شود، برگزیده و خالقانش به سفر بارگاه اباعبدالله(ع) مشرف خواهند شد.
دبیر این رویداد ملی ـ هنری ضمن اشاره به اشتراکی بودن این اتفاق تأکید کرد: نیمی از هنرمندان حاضر در این جلسه بانوان هستند. این اتفاق با هدف رقابت برگزار نمیشود زیرا جایزهاش مشخص است انگیزههای معنوی همراه با این رویداد هنری همراه شده است.
وی با بیان اینکه پایان دی آثار به داوری گذاشته میشود و آثار برگزیده معرفی خواهند شد، افزود: غیر از هنرمندان حاضر در این رویداد، دیگر هنرمندان نیز میتوانند آثار خود را به دبیرخانه «جان فدا» ارسال کرده تا آثار آنها نیز مورد بررسی قرار گیرد.
حجتالاسلام رنجبر ابراز کرد: این رویداد هنری به عنوان اتفاقی ارزشی باید تا سالها ادامه پیدا کند، چون هیچ جشنواره، رویداد یا سوگوارهای بدون تداوم ماندگار نخواهد شد.
در ادامه، نوید سیمبر، نقاش و مجسمهساز بیان کرد: سردار سلیمانی از جمله شخصیتهایی است که تمام مراحل زندگیاش قابلیت کار هنری دارد. برای همین در کارگاههای هنری این رویداد محدودیتی برای پرداختن به سردار دلها وجود ندارد.
وی با بیان اینکه هنر دفاع مقدس بعد از جنگ به هنر مقاومت تبدیل شد، ادامه داد: در این عرصه اسطورهای ملی وجود دارند که شاه بیت آن حاج قاسم سلیمانی است. به جرأت میگویم در عصر امروز سردار سلیمانی بزرگترین اسطوره هست.
این مجسمهساز ادامه داد: اسطورهای چون حاج قاسم تمام وجوه زندگیاش میتواند موضوع کارهای هنری باشد یعنی هم وجههای اجتماعی و هم فردی ایشان قابلیت تصویرسازی هنری را دارد. البته قدم گذاشتن در این عرصه باید با عشق و ایمان خالص رخ دهد. این ویژگی در بین همه هنرمندان کشورمان وجود دارد چون ایران عاشق حاج قاسم است. ما اساتید دانشگاه فرشچیان هم با حضورمان تلاش میکنیم همراه مناسبی برای این رویداد باشیم.
وی تأکید کرد: در تاریخ این سرزمین قهرمانان و اسطورهای فراوانی وجود دارند که هر یک در جایگاه خود شایسته پرداختن هستند اما سردار سلیمانی اسطورهای است که تفاوت آشکار با دیگر قهرمانان ملی دارد؛ آن هم اینکه هر قشر و سلیقهای عاشقانه دوستش دارد، برای همین محور قرار دادن حاج قاسم در آثار هنری عاملی در جهت تحکیم وحدت خواهد بود.
هاجر سلیمی نمین، عضو هیئت داوران نیز در این نشست بیان کرد: در آیه ۳۳ سوره احزاب به عدهای از مؤمنان اشاره میشود که به عهد خودشان با خداوند تا زمان شهادت پایدار میمانند؛ سردار سلیمانی از این گروه از مؤمنان که به عهدش بر ولایت امیرالمؤمنین(ع) وفادار ماند. نام ایشان در سراسر دنیا شناخته شده است و تا ابد ماندگار خواهد بود.
وی ادامه داد: همانگونه که اعلام شد ۵۰ درصد از هنرمندان این رویداد بانوان هستند؛ این امر نشان میدهد که زنان هنرمند حضوری فعال در عصر هنرهای انقلابی و ارزشی دارند، تنها کافی است کارهای آنها شناسایی شده و به شکل مناسبی به نمایش درآید.
عضو هیئت داوران رویداد ملی ـ هنری «جان فدا» اضافه کرد: تلاش ما این است به واسطه این رویداد، اتفاقی کاربردی را رقم زنیم، چون برخی اوقات آثاری هنری صرفاً برای نمایش دادن تولید میشود اما برای جریانسازی نیاز است تا از هنر استفاده کاربردی شود؛ لذا آثار برگزیده در بخشهای متفاوت مورد استفاده قرار خواهند گرفت برای مثال در تبلیغات شهری و حتی تبلیغات روی لباس از آثار برگزیده استفاده خواهد شد.
سلیمی نمین در انتهای سخنانش با بیان اینکه کارهایی که در این رویداد خلق خواهند شد، در نمایشگاههای متفاوت در معرض دید علاقهمندان قرار خواهد گرفت، تأکید کرد: در این میان رسانه ملی میتواند با حمایتهای خود ما را در جریانسازی این رویداد ملی ـ هنری یاری رساند.
انتهای پیام