درآستانه سالروز شهادت امام علی (ع) ، ۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ نمازجمعه بخش فشاپویه در مصلی حسن اباد به امامت حجت الاسلام میثم درگاهی برگزار شد . سخنران این مراسم دکتر سیدجواد هاشمی فشارکی بود ، وی در میان دو نماز با ذکر مصادیق مظلومیت های امام علی (ع) و ضرورت عبرت گیری آن درجهاد تبیین در گام دوم انقلاب اسلامی را تبیین کرد .
امام علی (ع) مظهر انسان کامل و بی عیب
دکتر سیدجواد هاشمی فشارکی در آغاز سخن ضمن عرض تسلیت شهادت امیرمومنان ؛ علی (ع) بیان داشت: آن امام همام دارای صفات و کمالات الهی و دومین شخصیت انسان کامل و بی نقص ، بدور از گناه و خطا ، نخستین مرد ایمان اورده به پیامبر ، حیات بخش اسلام به شمشیر ذوالفقارش ؛ سپرجان پیامبر، نخستین جانشین پیامبر ، نخستین امام شیعیان ؛ نخستین مظلوم و نخستین شهید محراب می باشد . آیه ولایت ؛آیه اولی الامر و ایات زیادی در شان وی بوده وحدیث نبوی منزلت درخصوص جایگاه خاص وی می باشد.زندگانی ۶۳ ساله امام (ع) با برکات فراوان و فراز و نشیبهای زیادی همراه بود.
تبیین شرایط جامعه مسلمین
وی شرایط دوران امام علی (ع) را چنین تبیین کرد : علیرغم امر الهی و نصب آن حضرت توسط پیامبر (ص) و بیعت مسلمین ، حق وی غصب می شود ، مسلمانان کج رو ، با امام (ع) سه جنگ جمل ، صفین و خوارج نهروان میکنند ؛ بنای سب امیرالمومنین توسط معاویه گذاشته میشود و ۶۰ سال بر منابر به امام معصوم لعن میکردند ؛ با فتنه خوارج ، امام علی علیه السلام به شهادت می رسد ، با خبر شهادت امام علی (ع) مردم از حضور وی در مسجد متعجب میشوند ؛ پیکر امام شبانه دفن میشود و ۱۰۰ سال قبر امام علی (ع) مخفی بوده است ! و… همه این موارد از نشانه های مظلومیت آن امام همام در برابر فتنه های دشمنان و انحراف و بی بصیرتی مسلمین می باشد . چه شد که اینهمه ایات و سفارشات پیامبر در حق او چنین شد؟ فرماندهان جنگ روانی معاویه و لشگر تحریف چه بر سر مسلمین آوردند که انان به انحراف کشیده شدند واز امام خویش دست کشیدند و به جبهه نفاق پیوستند .
ادله بی بصیرتی جامعه زمان امام علی (ع)
دکتر هاشمی فشارکی در ادامه ادله خود چنین گفت : غیر از آیات زیادی در وصف اهل بیت ، نزول دو ایه از سوی خداوند درابلاغ جانشینی امام علی (ع) و نصب آن حضرت توسط پیامبر (ص) و بیعت کردن مسلمین با امام علی (ع) ؛ متاسفانه در سقیفه ،بدعت گذاری میکنند ، و فرد دیگری به خلافت انتخاب میکنند . مسلمین علیرغم شنیدن روایات پیامبر (ص) و شاهد واقعه غدیر ، اعتراض نمی کنند و بسیاری حتی انرامی پذیرند !
وی دومین شاهد بی تفاوتی مسلمین صدر اسلام را چنین برشمرد : دستگاه خلافت غاصب برای بیعت اجباری از حضرت علی (ع) دو روز بعد از تدفین پیامبر (ص) ، به خانه آن امام حمله کردند و ضمن به اتش کشیدن درب خانه و ضرب و شتم دختر پیامبر خدا ؛ امام را برای بیعت به سوی مسجد کشیدند وعاقبت هم دختر پیامبر به شهادت می رسند ؛ ولی اتفاق خاصی در میان مسلمانان رخ نمیدهد !
ایشان سومین شاهد بی تفاوتی مسلمین را چنین ذکر کرد : فدک که در جنگ خیبر به ملکیت پیامبر(ص) در آمده و ایشان آن را به حضرت فاطمه(س) بخشیده بود، اما خلیفه غاصب برگه فدک را از حضرت فاطمه گرفت و پاره کرد و غصب کردند . و شاهدان واقعه اعتراضی نمیکنند !
دکتر هاشمی فشارکی ؛ اتفاق عجیب در مسلمین را چنین بیان کرد : مسلمانان بی بصیرت با امام (ع) سه جنگ میکنند ؛ که اولین جنگ ( جمل ) از سوی مسلمین پیمان شکن و ناکثان به رهبری طلحه و زبیر و عایشه صورت میگیرد . و نهایتا با کشته شدن ۱۳-۱۰ هزار نفر مسلمان باغی علیه امام زمان خویش ؛ با پیروزی سپاه امام علی علیه السلام پایان یافت !
وی ؛ بی بصیرتی مسلمین را درجنگ دوم چنین دانست : دومین جنگ در صفین توسط معاویه متظاهر به اسلام علیه امام رخ میدهد و در حالیکه مالک اشتر تا نزدیک خیمه معاویه پیش رفته بود ، با مکر معاویه در قران بر نیزه کردنش سبب میشود ؛ سپاهیان اسلام به قران ناطق فشار اوردند و امام (ع) ناچارا ، حکمیت را پذیرفتند !
ایشان درخصوص سومین جنگ مسلمین با امام معصوم را چنین بیان کرد : سومین جنگ نیز خوارج نهروان یا مارقین با امام (ع) داشتند؛ مسلمانان ظاهر بین متحجر که به صرفا اعمال عبادات ظاهری اهتمام داشتند ! و از امام درخواست توبه از کفرصلح با معاویه و نقض حکمیت کردند وچون امام عهد شکنی را نپذیرفتند ، گروه سومی تشکیل دادند و امام علی(ع) در منطقهای به نام نهروان ناچار به جنگ با این گروه شد و آنان را شکست داد.
دکتر هاشمی فشارکی ؛ هفتمین اتفاق عجیب در مسلمین را چنین بیان کرد : بنای سب امیرالمومنین توسط معاویه گذاشته میشود و ۶۰ سال حکمرانان و پیروان بنیامیه بر آن امام نیکی ها ناسزا و لعن می فرستادند ومسلمانان بر منابر بر می شنیدند و اعتراض نکردند و حتی بعضا همراه شدند !
ایشان درخصوص هشتمین مساله اندوه گین را چنین ذکرکرد : با فتنه خوارج ، با بدعت حرمت شکنی مسجد و رهبر جامعه اسلامی ، امام علی علیه السلام در محراب مسجد کوفه به شهادت می رسند و نخستین شهید محراب میشوند . نتیجه این قتل محروم کردن جامعه اسلامی از حکمرانی آن امام عادل (ع) میشود !
وی درخصوص نهمین مساله اندوه گین را چنین ذکرکرد : وقتی خبر شهادت امام علی (ع) در هنکام نماز در محراب مسجد در شهر کوفه پیچید ؛ اغلب مسلمانان کوفه گفتند : مگر علی نماز هم می خواند! که نشان از تبلیفات
ایشان درخصوص دهمین مساله مظلومیت امام (ع) در میانه مسلمانان را چنین ذکرکرد : دفن شبانه امام از بیم دشمنی های بنی امیه بنابر وصیت خود امام و ۱۰۰ سال مخفی بودن قبر امام علی (ع) بوده است !
پیامدهای تاثیر مخرب عملیات روانی
دکتر هاشمی فشارکی ؛ درخصوص جمع بندی موارد بالا چنین گفت : امپراطوری رسانه ای معاویه با عملیات روانی ؛ بعلاوه جهالت و بی بصیرتی مسلمانان سبب عدم تشخیص حق و باطل و انتخاب غلط در عدم یاری حق شد و نهایتا ظلالت و گمراهی شان را بهمراه داشت . وهمین رویه ادامه یافت تا اینکه امام حسن (ع) نیز بعلت بی یاور بودن ؛ صلح نامه را امضا نمود و امام حسین (ع) با معدودی توانست قیام کند و نهایتا در عاشورا به شهادت رسید و بقیه امامان نیز با محصوریت داشته وبه شهادت رسیدند و اخرین خیره الهی از نظرها غایب شدند. یعنی امامانی که ارکان هدایت وارکان بلاد بوده و هستند ، مسلمین از حکمرانی انان محروم گشتند . ونهایتا بیش از سیزده قرن مسلمین از حکمرانی صالحان محروم بوده و دچارآسیب ها و مشکلات عدیده شده اند .
انفجار نور بعد از سیزده قرن
دکتر هاشمی فشارکی در ادامه گفت : بعد از سیزده قرن محرومیت و مبارزه ؛ درکمال ناباوری و بهت جهانیان انقلاب شکوهمند اسلامی ایران ؛ به رهبری امام راحل و پیروی قاطبه ملت ایران و عنایت الهی بساط نطام ظالم و ستم شاهی برچیده شد و نظام مردم سالاری دینی برقرارگردید . علیرغم همه دشمنان بشریت پیروز میدان شد و در طول عمر با برکتش ، با وجوه انبوه فشارها و فتنه ها و جنگ و تحریم ؛توانسته است ؛ مقاوم و پویا راه خویش را شتاب بخشد و دستاوردهای بی نظیری وبرکات فراوانی ،که غیر قابل مقایسه با اقدامات پیش از انقلاب است را بهمراه آورده است .
گام دوم انقلاب اسلامی ، درتکاپوی جبران خلا سیزده قرن پس از حکومت علوی (ع) و افق نورانی آینده تمدن نوین اسلامی است !
وی در ادامه چکیده ای از بیانیه گام دوم انقلاب را تشریح کرده و چنین گفت : بیانیه ای که رهبر انقلاب در چهلمین سالگرد انقلاب خطاب به ملت ایران صادر کردند ، با مضامین دقیق مجمل گذشته ، حال و اینده و تبیین راهبردهایی برای اینده انقلاب ؛ در ورود انقلاب به دومین مرحله خود سازی، جامعه پردازی و تمدن سازی می باشد . این بیانیه شروع انقلاب از نقطه صفر را توضیح داده و دستاوردهای بزرگ انقلاب را با عنوان برکات انقلاب ذکر کرده اند ، که انرا عظیم، درخشان و بی نظیر و افتخار افرین دانسته و همچنین در آن علل عمده مشکلاتی را که هم اکنون کشور دچار آن میباشد را نیزبیان نموده، تلاشهای دشمنان خارجی و داخلی و نیز چالشها وعیوب درونی کشور نیز بیان شده است ودر نهایت برای کشور در گام دوم هفت سرفصل توصیه راهبردی، رهنمود های عملیاتی و اجرایی بسیار مهم و راهگشا برای شرایط کشورتبیین و توصیه شده است. این بیانیه یک سند راهبردی برای کشور بوده، که برای اینده انقلاب ؛ راهبرهای هفت گانه در موضوعات »علم و پژوهش »؛ »معنویّت و اخلاق» ؛ »اقتصاد با رویکرد اقتصاد مقاومتی »، »عدالت و مبارزه با فساد »، »استقلال و آزادی» ؛ »عزت ملی، روابط خارجی، مرزبندی با دشمن » و »سبک زندگی » در گام دوم انقلاب ، برای جبران خلا حکمرانی نظام اسلامی ناب در طول سیزده قرن پس از حکومت امام علی (ع) و نیز تحقق تمدن نوین اسلامی ارایه شده است، که بایستی مورد توجه واهتمام همه احاد ملت و بخصوص مدیران ادارات شهر قرارگرفته بنحویی که بعنوان چراغ فروزان در برنامه ریزی های سالانه ادارات وبخشهای مختلف جامعه ساری وجاری شود . وانقلابیون نیز بایستی همواره انرا رصد کرده و مطالبه نمایند.
جهاد تبیین در برابر جنگ ترکیبی و زمینه سازی ظهور مهدوی (عج)
دکتر هاشمی فشارکی در انتهای سخن خویش گفت : حوادث تاریخی دوران امام علی (ع) دارای شدید ترین بی بصیرتی های مسلمین بوده ، و برای دوران جمهوری اسلامی عبرتها و عرصه وسیعی برای جهادتبیین در گام دوم انقلاب دارد . و از انجا که در عصرحاضر ، جریان تحریف و انحراف ، بدنبال قلب واقعیت های جامعه؛ شبهه افکنی ، تهاجم فرهنگی وترویج سبک غربی ، تشدیدمعظلات اجتماعی و مشکلات اقتصادی و…. و در نهایت بدنبال مایوس سازی از نظام وانقلاب می باشند ، وهمچنین دشمن بصورت جنگ ترکیبی ؛ همه روشها و ابزارها را به میدان تهاجم آورده ؛ لذا مومنین نیز بایستی براساس تکلیف عینی بودن جهاد تبیین ؛ در همه رده های سنی ؛ در حد استطاعت به تولید و نشر مطالب صحیح اهتمام وبا جریان تحریف و انحراف مقابله کنند . دشمنان مانع بیداری اسلامی و مانع ظهورند ولی آرمان گام دوم انقلاب زمینه سازی ظهور مهدوی است ، لذا شایسته است همگان اهداف گام دوم انقلاب را محقق سازد . ان شالله همگی در ساختن تمدن نوین اسلامی سهم داشته و با عبرت اموزی از تاریخ صدر اسلام و از سربازان بصیر انقلاب بوده ؛ در مهیا سازی بستر و زمینه سازی ظهور امام مهدی (عج) باشیم .
**************************
لازم به یاد اوریست حسنآباد، مرکز بخش فشاپویه شهرستان ری در استان تهران و در ۵ کیلومتری فرودگاه بینالمللی امام خمینی قرار دارد و یکی از مهمترین شهرکهای صنعتی کشور یعنی شهرک صنعتی شمسآباد در این منطقه واقع شده است. (اطلس گیتاشناسی استانهای ایران، تهران: ۱۳۸۳خ ) جمعیت ان طبق سرشماری سال ١۳۹۵ ، ۲۰،۴۵۱ نفر می باشد .
هسته اوليه شهر : با احداث قلعه و كاروانسرا در مجاورت جاده قديم قم- شهرري هسته اولیه شهر پايه گذاري مي شود . بدنبال شكل گيري قلعه و احداث كاروانسرا ، زمينه براي كوچ و استقرار طوايف و عشاير به این منطقه فراهم شده و پايه هاي اوليه شهر حسن آباد با استقرار جمعيت در اين دوره شكل مي گيرد . از دلايل اصلي استقرار جمعيت دراين شهر و روستاهاي اطراف علاوه بر ايجاد فرصتهاي يكجا نشيني و نزديكي به شهرري ميتوان به وجود اراضي مستعد كشاورزي و عبور رودخانه كرج از اين محدوده اشاره نمود . اين پتانسيل ها در طول زمان باعث گسترش سكونتگاههاي شهري و روستايي درمنطقه شده و اقتصاد و اشتغال جمعيت و خانوارهاي ساكن را به سمت كشاورزي و دامداري هدايت کرده است. (شورای اسلامی حسن اباد )
بخش فشاپویه به مرکزیت شهر حسن آباد در فاصله ۳۲ کیلومتری جنوب غربی شهرستان ری قرار داشته و شامل ۲ دهستان ، یک شهر ، ۳۴ پارچه آبادی میباشد .