بسم الله الرحمن الرحیم پیشگفتار سلام علیکم بیش از ۳۰ سال از پایان جنگ گذشت وانگار همین دیروز بود که رادیو خبر پذیرش قطعنامه ۵۹۸ و پایان دفاع هشت ساله را اعلام کرد. کمی بعد ، بچه رزمنده ها اسلحه را زمین گذاشتند و چراغ جبهه ها برای همیشه خاموش شد. البته گوهرهایی در دل […]
بسم الله الرحمن الرحیم
پیشگفتار
سلام علیکم
بیش از ۳۰ سال از پایان جنگ گذشت وانگار همین دیروز بود که رادیو خبر پذیرش قطعنامه ۵۹۸ و پایان دفاع هشت ساله را اعلام کرد.
کمی بعد ، بچه رزمنده ها اسلحه را زمین گذاشتند و چراغ جبهه ها برای همیشه خاموش شد. البته گوهرهایی در دل زمین دفاع مقدس ماند که بعدها گوهرشناسانی به کاوش پرداختند که نام گروه تفحص شهدا بر آنان نهاده شد.
تمام آن هشت سال پر از قصه بود، از شهادت ها گرفته تا شکلهای مختلف جانبازی ؛ شیمیایی ها ، قطع نخاعی ها، عضو از دست داده ها و اعصاب و روانی ها.
در جای دیگری از ماجرا آزاده ها پادشاهی می کردند و آزادگی برای خودش عالم دیگری داشت ، عالمی پر از معجزه های باور نکردنی.
ایران پر شده بود از گلزارهای شهدا ، غوغای زیارت پنجشنبه ها ، تغییر نام کوچه ها و مزین شدن آنها به نام شهدا، بزرگ شدن های بی بابا ، سنگینی بغض سهمیه ها ، دلتنگی بی پایان مادرها ، اشکهای مخفیانۀ پدرها.
دفاع مقدس حال و هوای غریب جامانده ها ، توقف همیشگی ساعت ها و به سر نرسیدن قصه های دفاع مقدس، ایثارگری ، رزمندگی ، بچه های جنگ ، عملیات ، منطقه ، اعزام ، شهادت و هزار واژۀ پر معنای دیگر را وارد فرهنگ ایران کرد.
بعد از تمام شدن جنگ ، حفظ دستاوردهای آن اهمیت زیادی داشت مردم و مسئولین فعالیت های مختلفی را آغاز نمودند، کارهای ماندگاری مانند یادواره ها ، کتابها ،شعرها ، فیلم ها ، سرودها ، جشنواره ها ، نشریه ها ، دورهمی ها، هیئت ها، تقدیرها، تجلیل ها، گفت و شنودها و نامگذاری روزها و…
زمان بی وقفه آمد و رفت و حالا ادبیات پیچیدۀ عصر ارتباطات و سلطنت رسانه ها حال و روز دنیا را عوض کرده اند و اینچنین شد که این روزها سرت را به هر سمتی بچرخانی هیاهوی غبار گرفتۀ رسانه چشم و گوشت را تسخیر می کند، هر روز با ترفند و حیله ای تازه.
در این شرایط احساس شد که حفظ و نشر و ترویج فرهنگ پایداری و ایثار و شهادت، نیازمند توجه بیشتر است و پر واضح بود که اگر غفلت کنیم از غافلۀ روزگار جا مانده ایم.
بر اثر این طرز تفکر، درست چند سال بعد از پایان جنگ بود که، احساس شد یک پایگاه جامع اینترنتی می تواند وسیله ای باشد تا با استفاده از همین ظرفیت ها و در اندازۀ توانش ، دفاع مقدس و شهدا را معرفی کند پایگاهی که حتی نامش همه مردم و عاشقان را در بر گیرد و حس تعلق را در آنان شکوفا نماید و باعث شود رزمندگان و عاشقان شهدا یکبار دیگر خودشان را به حال و هوای جبهه ها برسانند و از این گذر نیز آنان که جنگ را ندیده اند و تشنه زلال معرفت شهدا نیز هستند بهره ببرند و سیراب شوند.
هدف از راه اندازی این پایگاه در اینترنت یا فضای مجازی، همان چیزی بود که پیشتر به آن اشاره کردیم ؛ حفظ و نشر و تکریم نام و یاد و راه شهدا. آری همگان می دانیم که دفاع مقدس هنوز هم ناگفته های فراوان دارد و برای بیان آنها چه جایی بهتر از فضای مجازی. چرا که بستر اینترنت ظرفیت های بزرگی دارد ؛ همیشه و همه جا در دسترس همه بودنش ، گستردگی و بی انتها بودنش ، مورد نیاز آدمها بودنش و همیشگی بودنش و…
و شد آنچه که باید می شد، راه اندازی یک سایت جامع اینترنتی با موضوع و محور شهدا و ایثارگران به نام:
“پایگاه فرهنگی اجتماعی شفیق فکه”
پایگاه فرهنگی اجتماعی شفیق فکه با توجه به احساس نیازی که در فضای جهانی اینترنت نسبت به موضوع دفاع مقدس و فرهنگ ایثار و شهادت احساس می شد از سال ۱۳۸۲ شروع به فعالیت های فرهنگی و اجتماعی در حوزه دفاع مقدس و شهدا و ایثارگران نمود. چرا شفیق فکه؟
همانگونه که سرزمین مقدس مکه برای هر مسلمان عزیز و گرامی است و جدای از واجب بودن حضور در آن برای یک مسلمان برای یکبار به شرط مستطیع بودن، اما عشق ذاتی هر مومن نیز می باشد که در طول عمر خود حداقل یکبار شرفیاب شود و …
فکه هم بخشی از مناطق مورد حمله دشمن بعثی و صدام و حامیانش بود که اتفاقات زیادی در آن رقم خورده است و به همین علت مورد علاقه رزمندگان اسلام می باشد به گونه ای که هر رزمنده دوست دارد در کارنامه حضور خود در جبهه های حق علیه باطل، نام فکه در آن باشد و…
بنابر این فکه برای همه دوست داشتنی است و هر شخصی فکه را دوست داشته باشد شفیق فکه به حساب می آید و می تواند این احساس را داشته باشد که شفیق فکه صفت خود او و سایت شفیق فکه نیز متعلق به او هست و…
عاشقان کوی تو هرگز نباشند به هوش / این زمینی است که از آن همه مجنون خیزند
فعالان و خادمان شفیق فکه همواره به دنبال تحقق آرمان های امام رحمت الله علیه، و انقلاب اسلامی و اجرای فرامین رهبر معظم انقلاب و با انگیزه تحقق جمع آوری (( مطالبات شهداو تبدیل آن به فرهنگ خاص جهت اجرا توسط مسئولان))، معرفی فرهنگ ایثار و شهادت، ایجاد بانك اطلاعات ایثارگران و اختصاص صفحه و نشانی اینترنتی به منظور درج سوابق برای هر ایثارگر به تفكیك وضعیت شهید، جاویدالاثر، آزاده، جانباز، رزمنده، معرفی و بررسی و تحلیل سال های دفاع مقدس،پاسخ دادن به نیازهای جامعه هدف در شبکه جهانی اینترنت و… پا به عرصه فعالیت نهادند و بعد از چند سال فعالیت خاموش اقدام به افتتاح رسمی پایگاه فرهنگی اجتماعی شفیق فکه در روز جمعه چهاردهم اردیبهشت سال ۱۳۸۶ و در ماه مبارک رمضان به دست حضرت حجت الاسلام والمسلمین حاج محمود دهقانی نماینده محترم ولی فقیه در لشگر ۲۷ محمدرسول الله صلوات الله علیه، اقدام نمودند.
پایگاه فرهنگی اجتماعی شفیق فکه، شبکه ایثار
و حرف خادمین
پایگاه فرهنگی اجتماعی شفیق فکه، شبکه ایثار
به زبان ساده
دیروزاستاد شهید ما گفت: هر کس که می خواهد ما را بشناسد داستان کربلا را بخواند و امروز ما از انسان هایی حرف می زنیم که کربلا را در عصر خودشان ، بازسازی کردند …خدا را شکر که ایران شرمندۀ تاریخ نشد …
شفیق فکه هم آمده تا در کنار هزاران اقدام دیگر ، تکلیف خودش را در این راه بزرگ و حیاتی انجام دهد …
پایگاه فرهنگی اجتماعی شفیق فکه، شبکۀ ایثار قرار است زبانِ حال و محل اجتماع مجازی و پاتوق دورهمیِ بچه رزمنده ها باشد …
درد دلهایشان را به گوش مسئولین برساند و حرف دیروز و امروز آنها را منتشر کند …
دفاع مقدس ، سرمایه و دارایی همۀ ایرانی ها تا انتهای عمر زمین است …
یادمان باشد که ما فقط امانت دار این گنج تمام نشدنی هستیم و بس …
وسعت منابع یکی دیگر از گفتنی های این پایگاه ارزشی است …
پایگاه شفیق فکه و شبکه ایثار بخش تاریخ جنگ هم دارد …
جایی که ما را با وقایع و عملیات های دفاع مقدس آشنا و همراه می کند …
تاریخ نگاری امر مهمی است که اگر درست و دقیق انجام نشود ، به آیندگان چیزی از امروز ما نخواهد رسید …
تاریخ را باید با همۀ زوایای پنهان و آشکارش نوشت تا دیگران تحریفش نکنند …
یکی از بخشهای جذاب و دوست داشتنی شبکۀ ایثار ، معرفی گلزارهای شهدای سراسر کشور به همراه امکان تماشای سنگ مزار شهداست … سنگهایی که هم بخشی از اسناد تاریخی مملکت ما هستند و هم دروازۀ ورود به زندگی مردان خوب قصۀ ما …
آلبوم عکس یکی از ارزشمندترین بخشهای جذاب شفیق فکه است … عکسها دروازۀ ورد آدمها به روزگار گذشته هستند …
نسلهای جنگ ندیده با دیدن عکسهای دفاع مقدس ، تا حد خوبی با شرایط زمانی و مکانی و جلوه های انسانی آن دوره از تاریخ انقلابآشنا می شوند …
همۀ این برنامه ریزی ها و تلاشهای چندین ساله ، بهانه است برای سر زدن به سرزمین اسرارآمیزِ سرهایی که در سالهای حماسه ، فدایی سربلندیِ سرنوشت ایران و ایرانی شدند…
دوستداران دوستکامند و حریفان با ادب پیشکاران نیکنام و صف نشینان نیکخواه …
شیرینی بیادماندنی عکس های زیاد ، مطالب متعدد و متنوع ، دانشنامه های علمی ، صفحه های اختصاصی و چندین صفحۀ دیگر ، مخاطب را نمک گیر می کنند …
ایده پردازان و حامیان و طراحان پایگاه ، از اهداف ، رویکردها ، تلاشها و چشم اندازهای دیگری هم برای ادامه راه شفیق فکه، شبکه ایثار دارند که در ادامه می بینیم ….
بسم الله الرحمن الرحیم
انقلاب اسلامی ایران و دفاع مقدس گنجینه های تمام نشدنی و ظرفیت های عظیمی هستند كه باید از آنها برای نشر و گسترش فرهنگ و ارزش های دینی و انقلاب اسلامی در جامعه و جهان حداكثر استفاده را كرد.
رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای
معرفی
پایگاه فرهنگی اجتماعی شفیق فکه، شبکه ایثار
Shafighefakeh.ir
شبکه ایثار
shabakehisar.ir
دانشنامه شهدا و ایثارگران جمهوری اسلامی ایران
Shahidpedia.ir
با سلام و احترام
شفیق فکه،شبکه ایثار طرحی نو و گامی دیگر در راستای زنده نگه داشتن و پاسداری از فرهنگ ایثار و ایثارگری
حمد و سپاس خداوند را كه راه خدمت به اسلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی و پاسداری از خون مطهر شهدا و راه حضرت امام خمینی رحمت الله علیه، و حراست از دستاوردهای آنان و پیروی از ولایت فقیه و رهبر انقلاب حضرت آیت الله العظمی خامنهای را بر ما هموار گردانید و ما را لایق آن دانست تا این مسؤلیت بس سنگین را به طریقی دیگر راه گشا شویم و با استعانت از ذوات مقدسه چهارده معصوم علیه السلام خاصه وجود مبارك بقیة الله الاعظم ارواحناله الفدا، برآن شدیم تا فعالیتی را در زمینه مسایل فرهنگی و اجتماعی با اولویت دفاع مقدس و شهدا آغاز نموده و در این رابطه اقدام به راه اندازی “پایگاه فرهنگی اجتماعی شفیق فکه” در فضای مجازی نماییم.
پایگاه فرهنگی و اجتماعی شفیق فکه با محوریت و پرداختن به موضوع مهم “مطالبات شهدا” و جهت انجام امور خاص فرهنگی و اجتماعی در مسیر روشن و تابناک ترویج فرهنگ دفاع مقدس و معرفی فرهنگ ایثار و شهادت و میثاق با شهدای انقلاب اسلامی ایران و سال های دفاع مقدس با نیت انجام وظیفه و براساس طرحی مفصل شکل گرفت و راه اندازی گردید. فعالان و خادمان شفیق فکه همواره به دنبال تحقق آرمان های حضرت امام و اجرای فرامین رهبر معظم انقلاب و با انگیزه جمع آوری و نشر اسناد دفاع مقدس و معرفی فرهنگ ایثار و شهادت، ایجاد بانك اطلاعات ایثارگران و اختصاص صفحه و نشانی اینترنتی به منظور درج سوابق برای هر ایثارگر به تفكیك وضعیت شهید، جاویدالاثر، آزاده، جانباز، رزمنده، معرفی و بررسی و تحلیل سال های دفاع مقدس،پاسخ دادن به نیازهای جامعه هدف در شبکه جهانی اینترنت و دیگر اهدافی که در ادامه می خوانید پا به عرصه فعالیت نهادند و بعد از چند سال فعالیت خاموش، به دست مبارک حضرت حجت الاسلام والمسلمین حاج محمود دهقانی نماینده محترم ولی فقیه در لشکر ۲۷ محمدرسول الله صلوات الله علیه، اقدام به افتتاح رسمی پایگاه فرهنگی اجتماعی شفیق فکه نموده و هم اکنون بیش از پانزده سال فعالیت پر فراز و نشیب را پشت سر گذاشته اند.
سال هایی پر از پیروزی ها و کارهای نیمه تمام و تمام شده، شکست ها و پیروزی ها، بی مهری ها و محبت ها و اتفاقاتی که بیان آنها می تواند شیرین وهم دردآور باشد ولی انگیزه و اشتیاق رفع نیاز و پاسخ به سئوال های جامعه نسل سومی با دغدغه های ذهنی آنان نسبت به اتفاقات افتاده شده در زمان وقوع انقلاب اسلامی و ایام سال های دفاع مقدس بر همه چیز غلبه کرد و ما را بر آن داشت تا هرگز پا فرا نکشیم و قد خم نکنیم و هر چه جلو تر می رفتیم نور امیدی تازه می درخشید.
از طرفی هم به این مهم دست یافتیم که شهدا و خانواده آنان نیستند که منتظر خدمتی و خدماتی از جانب ما یا هیچ کس دیگری باشند بلکه ماییم که محتاج ایشانیم و اگر برایشان کاری نکنیم این ما هستیم که محروم مانده ایم نه آنان. آری شهدا به هیچ چیز محتاج نیستند و ما خاکیان برای همه چیزمان به آنان محتاجیم و اگر روشنی راه خودشان و عشق دیدار سنگ مزارشان را حتی از ما بگیرند دیگر هیچ نداریم. پس خواستیم که شهدا بخواهندمان و بدهندمان توفیق خدمتی و اجازه مصاحبتی.
ما برگرفته از کلام مقام معظم رهبری که می فرمایند – یادآوری ایام جنگ و دفاع مقدس یک ضرورت است – معتقدیم با اتمام جنگ و انقلاب نباید فداکاری شهداء و ایثارگران فراموش شود. جوانان و نسل های آینده با خاطرات این عزیزان حماسه ساز روبروست و می خواهند با شهداء ، ایثارگران و فرهنگی كه به آن پایبند بودند آشنا شوند تا ارزش و اهمیت كار آنها را در جامعه بخوبی پیاده کنند. جامعه ای كه بتواند آرمان شهداء و ایثارگران و جانبازان خود را بخوبی درك و ترویج نماید ، از كاركردهای مثبت آن كه همانا گسترش معنویت در جامعه ، كاهش فساد و ناهنجاری و به تبع آن شكل گیری یك محیط انسانی سالم و الهی است بهره خواهد برد و هیچ عامل دیگری حتی پول و ثروت هم نخواهد توانست با آن رقابت نماید همه این راه کارها در – فرهنگ ایثار و شهادت – متجلی است كه ازآن می توان به عنوان نگهبان حقیقی برای دژ محكم دین و اسلام نام برد. وجود فرهنگ ایثار و شهادت است كه به زندگی انسان ها معنا می دهد و از رخوت و بیگانگی خارج می نماید و به آنها هویت دینی بخشیده و در مسیر الهی مقاوم و پایدار می سازد و در نهایت رفاه ، آسایش و امنیت را برای تداوم بخشی به زندگی همنوعان در ابعاد گوناگون به ارمغان می آورد چرا كه ایستادگی و پایداری در برابر هجوم دشمن خارجی و قیام های مردمی علیه حکومت های فاسد و ستمگر داخلی از افتخارات ملت های مقاوم و آگاه در طول تاریخ به شمار می آید.
در چند دهه اخیر تاریخ کشورمان، دو اتفاق مهم با فاصله اندکی از یکدیگر به وقوع پیوست یکی وقوع انقلاب اسلامی و دیگری خلق حماسه دفاع مقدس دربرابر جنگ تحمیلی که نظام استکبار جهت خنثی نمودن اثر انقلاب اسلامی ایران و به شکست کشاندن آن توسط صدام ملعون و رژیم بعث عراق به راه انداخت.
مردم دلیر ما در هر دو صحنه پیروز و افتخارآفرین ظاهر شدند و به همین دلیل باید یاد و خاطره این اتفاق های عظیم را زنده نگاه داریم و ایثارها و جانبازی هایی که نسل جوان دیروز برای دفاع از عقیده و سرزمین خود به نمایش گذاشت، رابرای نسل جدید و نسلهای بعد، شرح دهیم تا همگان بدانند برای حفظ دین و انقلاب و ایران اسلامی، چه تلاش های ارزشمند و بزرگی شده است وچه خون هایی بر زمین ریخته است.
وقوع انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و رشادت ها و دلیر مردی های مردم انقلابی کشور جمهوری اسلامی ایران نیز حماسه هایی است که در ذهن مردمان قرن حاضر جای گرفته است و باید ارزش های آن به گونه ای هنرمندانه در تاریخ جاودانه شود.
دفاع مقدس تنها یک رویداد نظامی نبود. مقابله با جنگ تحمیلی که از آن به عنوان دفاع مقدس یاد می شود حاوی ارزش هایی است که دیگران نیز می خواهند از آن بهره ببرند. ارزش های نوجوانانی کم سن و سال که به عشق دین اسلام و سرزمین و دفاع از نوامیس مردم به یاری رهبر خود در دفاع مقدس حضور یافتند و بسیاری از آنان عزیزترین هستی یعنی جان خود را نثار نموده و اکنون به الگویی برای جوانان اسلامی تبدیل شده اند.
بنابر این حماسه، دلاوری ها و ایثارها باید ثبت شود و علاوه بر نوشتن این رویدادهای بزرگ در صفحات تاریخ، باید آنچه را که رخ داده است با همه عظمتش و با همه تلخی ها و شیرینی هایش به گونه ها و شیوه های مختلف دیگری معرفی و جاودانه کرد.
یکی از این شیوه ها، بازگویی و بازآفرینی و تحلیل و بررسی رخدادها و افتخارات تاریخی سال های دفاع مقدس است. گفتگو و یادآوری رخدادها و افتخارات تاریخی سال های دفاع مقدس ازجایگاه ویژه ای برخوردار است و اهداف دفاع مقدس را تبیین نموده و تأثیر گذاری بالایی دارد. گفتگو در باره دفاع مقدس و فرهنگ ایثار و شهادت، اقدام و عملی است که با احساس و شور و هیجان و غرور درهم می آمیزد و به همین دلیل ارزشمند و ماندگار است و می تواند واقعیت های دیروز و امروز را به روشنی و با بیانی شیوا و زیبا، به نسل های بعد منتقل کند.
امروز کسانی که از دفاع مقدس حرف می زنند و به اتفاقات دوران دفاع مقدس می پردازند، همرزمان و همسنگران همان رزمندگان، شهدا و ایثارگرانی هستند که در سنگرهای دفاع از اسلام و ایران اسلحه به دست گرفتند و با دشمن بعثی و تا بن دندان مسلح که از همه گونه حمایت های استعمار گران برخوردار بود جنگیدند و امروز نیز درسنگر باقی مانده اند با این تفاوت که بجای سلاح، ابزار گفتگو را به دست گرفته اند و با زبان خود هدف مقدس رزمندگان را ترسیم و تبیین می کنند و راه و وظیفه دشوار اما مقدس آنان را به نسل امروز یادآوری نموده و انتقال می دهند و همانطور که حسین گونه راه دفاع از دین را برگزیدند، با پایان گرفتن جنگ مستقیم در جبهه ها، رسالتی زینب گونه را بر دوش می کشند و پیام جبهه ها را منتقل می کنند.
غرب با تهاجم وحشتناک فرهنگی می خواست پایه های ارزشی جوانان ما را سست کند ولی رشادت های رزمندگان الگویی مناسب برای این عزیزان گردید لذا نشرآثار دفاع مقدس و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت به عنوان یک شاخص و تکلیف خود را نمایان کرد و ما را به این باور رساند که جوانان ما حق دارند بدانند و باید اتفاقات سال های دفاع مقدس برای آنها و کسانی که آن رشادت ها را ندیده اند تعریف شود. شاید جنگ خاتمه یافته باشد اما مبارزه هرگز پایان نخواهد یافت و زنهار این غفلتی كه من و تو را در خود گرفته است ظلمات قیامت است. شهید سید مرتضی آوینی
می خواهیم از دفاع مقدس و از رشادت های بچه های رزمنده و ایثارگر و شهدا بگوئیم و به تعریف آدم هایی بپردازیم که جانانه در برابر زیاده خواهی و گستاخی صدام و رژیم سرسپرده بعث عراق که با هجومی وحشتناک و غافلگیر کننده و با حمایتی همه جانبه از سوی حداقل چهل کشور جهان می خواست پایه های ارزشی آنها را سست کند ایستادند واز دین و میهن و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران محافظت کردند و در این راه خون خود را نثار اسلام و قرآن نمودند. ما آمده ایم تا، پایگاهی برای بیان حقیقت برپا کنیم و از صداقت و صفای انسان هایی بگوئیم که در این عصر آزادانه زیستند.
مصمم هستیم از استقامت مردم عزیز این مملکت بگوییم. ملتی که در مقابله با تهاجم همه جانبه دشمن بعثی همه داشته های خود را در طبق اخلاص گذاشته و به میدان مبارزه آوردند و از خط مقدم جبهه تا دورترین نقاط از مملکت اسلامی، جانانه به نبرد و دفاع و پشتیبانی مشغول بودند. از بدنهای پاره پاره، از بدنهای بی سر ، از ارزش انسان از پرواز ملکوتی، رشادت ها و…
از طرفی خود ما هم حرف داریم، حرف هایی که بر دلمان انباشته شده و چه بسیارند کسانی که میخواهند بشنوند ولی سکوت ما آنان را از این حق محروم کرده است. ما می خواهیم از رزمندگان وایثارگران بگوئیم، وازکسانی بگوئیم که با شهادت رفتند و کاری حسینی کردند و از ما می خواهند که زینب گونه عمل نماییم.
و امروز که پیشرفت تکنولوژی ارتباطات و استفاده فراگیراز اینترنت بر عرصه جهانی سیطره انداخته است ما نیز برآن شدیم تا در عصر اطلاعات و ارتباطات جهانی وارد این فضا شویم و می خواهیم دراین عرصه، صدای ارزش ها و خاطرات و رشادت ها و قهرمانی های رزمندگان و شهدای خود را به گوش همه برسانیم تا شاید بتوانیم اندکی از دین خود را به انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و فرهنگ ایثار و شهادت ادا کنیم و با کمال افتخار به آنها بگوئیم ما این ارزش ها را داشتیم و داریم.
این کاری است که به مدد همرزمان، ایثارگران و خانواده های معظم شهدا امکانپذیر است. امیدواریم که تا با مدد به یکدیگر و در سایه الطاف خداوندی همگام با هم به نشر و ترویج افکار و ارزش های انقلابی ایثارگرانمان بپردازیم.
لذا پایگاه فرهنگی اجتماعی “شفیق فکه” با امید به یاری خداوند متعال و با عنایت چهارده معصوم علیه السلام و با در دست داشتن ابزار و آگاهی و تخصص لازم در این زمینه راه اندازی گردید و تا کنون علیرغم همه مشکلات بکار خود ادامه داده است و در حال حاضر نیز آمادگی دارد تا با استفاده از تجربه های آموخته شده در طی پانزده سال فعالیت گام های جدیدی بردارد و با حمایت های بی دریغ شما یادگاران دفاع مقدس، در راستای اهداف بلند مرتبه انقلاب اسلامی ایران به ترویج ارزش ها و فرهنگ ایثار و شهادت بپردازد.
پیرو همین تفکر و احساس ضرورت است که می بایست پس از شناسائی راه كارهای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت ، تبیین و تفسیر عمده ترین موانع اشاعه ی این فرهنگ ، به معرفی اهم راهكارهای عملیاتی جهت فراگیر نمودن این فرهنگ در اینترنت که یکی از مهمترین وسایل ارتباط جمعی و رسانه ای است پرداخت و به همین دلیل پایگاه فرهنگی اجتماعی شفیق فکه بعد از آماده سازی زیرساخت ها و سایت های مورد نیاز، اقدام به راه اندازی شبکه ایثار – سیستم مدیریت محتوای ایثار و حماسه و شبکه ملی ایثارگران انقلاب اسلامی ایران – در فضای مجازی نموده و مصمم است در مسیر این اهداف فعالیت خود را گسترش و ادامه دهد.
بنابراین توجه ویژه به گفتگو و ثبت هنرمندانه رویداد مهم و تاریخی مقاومت و حماسه دفاع مقدس مردم ایران در برابر تهاجم دشمنان خارجی حرکتی است به سمت آفرینش و این اقدام بستر و زمینه مناسب فرهنگی را برای جوانان عزیز فراهم می کند و آنان را به سمت و سویی سوق می دهد که با حماسه ها و دلاوری هایی که نسل گذشته آنان برای حفظ دین و میهن از خود نشان داده است آشنا شوند.
در نتیجه اینکه پایگاه فرهنگی اجتماعی شفیق فکه ، شبکه ایثار در قالب یك برنامه مشخص و منسجم پس از تبیین ضرورت و اهداف پژوهش و تشریح مفهوم ایثار و شهادت که برگرفته از همان مطالبات شهدا می باشد به ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در فضای مجازی پرداخته است.
دست اندکاران راه اندازی پایگاه فرهنگی اجتماعی شفیق فکه امیدوارند که تلاششان ، درگاهی باشد برای ورود نسلهای مختلف ایران به دانشگاه حماسه ، ایثار، جهاد و شهادت … با احساسی سرشار از نیاز و سئوالی که بودن ما از نبودن کیست؟ و معرف آنانی باشند که لحظه هایشان آسمانی بود، بوی عشق می داد و در قنوتشان همصدا با ملائک ربنای وصال را زمزمه می کردند تا اخلاص بر بلندای جایگاه خویش استوار گردد و …
اکنون این پایگاه و زیر مجموعه های وسیع آن با سه نام “شفیق فکه” ، “شبکه ایثار” و “دانشنامه شهدا و ایثارگران” در فضای مجازی قابل روئیت و بهره برداری می باشد.
پایگاه فرهنگی اجتماعی شفیق فکه، شبکه ایثار
قرارگاه میثاق، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت
اهداف
پایگاه فرهنگی اجتماعی شفیق فكه، شبکه ایثار
قرارگاه میثاق، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت
هدف اصلی:
در دوران دفاع مقدس تنها وظیفهی رزمندگان جنگیدن، شهیدشدن، مجروح گردیدن و اسیر شدن نبود… بدیهی است كه رزمندگان، ایثارگران، بویژه شهیدان دارای مطالباتی هستند. راستی چه نهادی تا به حال مطالبات این عزیزان را استخراج و تدوین و منتشر كرده است؟ كدام نهاد و گروه مسؤلیت پاسخگویی به مطالبات شهیدان را بر عهده دارد؟ …مگر میشود در این جامعه، دولت از ملت و ملت از دولت مطالباتی داشته باشند ولی شهیدان مطالبات نداشته باشند؟ سِر اصلی این نیاز در مقام پاسخگویی به مطالبات شهدا چیست؟ فهم این سؤال و جواب آن بسیارمهم است. … چرا در كشوری كه شهادت را فوز عظیم می داند، مطالبات رزمندگان و خیل عظیم شهدا بر زمین بماند و…؟ جوانان ما حق دارند که بدانند و باید اتفاقات سال های دفاع مقدس برای آنها و کسانی که آن رشادت ها را ندیده اند تعریف شود. لذا یکی از اهداف و انگیزه های مهم ما نگاهی به مطالبات شهدا میباشد چراكه دفاع از دین و كشور وظیفهای بود كه توسط رزمندگان با غیرت و دلاور در نهایت اخلاص انجام شد ولی نكتهی بسیار مهمی كه به هر دلیلی به فراموشی سپرده شد، مطالبات شهیدان از مسؤلین نظام و آحاد مردم است. پایگاه فرهنگی اجتماعی شفیق فكه، شبکه ایثار مصمم است تا در یك تلاش گسترده از لابلای زندگی نامه، وصیت نامه، خاطرات، و نتیجه گفتگوی با خانواده این عزیزان همراه با آیات و روایات همسو و… بخشی از مطالبات شهدا را استخراج و ضمن استفاده از این مطالب در نظر دارد این مهم را بصورت
“تبدیل مطالبات شهدا به فرهنگ خاص جهت اجرا”
در آورده و با ایجاد فضایی مناسب، مسئولان را به پاسخگویی ترغیب نماید. امید است که بتوانیم در این مسیر موفق به ارائه خدمتی در شان خیل عظیم شهدا و جامعه و ملت شریف ایران اسلامی گردیم.
دیگر اهداف، انگیزه، نگرش و اهمیت موضوع:
تبلیغ و ترویج ارزشهای انقلاب و اندیشههای حضرت امام خمینی رحمت الله علیه
تلاش برای رفع نگرانی و دغدغه ها ی رهبر انقلاب حضرت امام خامنه ای حفظ الله تعالی نسبت به ناکافی بودن انجام ها در زمینه دفاع مقدس و شهدا
جمع آوری مطالبات شهدا و سپس تبدیل آن به فرهنگ خاص جهت اجرا
معرفی رسانه فضای مجازی و نقش آن در نشر فرهنگ ایثار و شهادت
ایجاد بانك جامع اطلاعات شهدا و ایثارگران
اختصاص وب سایت و کد اینترنتی در سایت وب ایثار برای شهدای مرد (هر شهید یک سایت اختصاصی)
درج سوابق برای هر ایثارگر به تفكیك وضعیت شهید، جاوید الاثر، آزاده، جانباز، رزمنده و … در سایت ای دی شهید برای شهدای مرد (هر شهید یک سایت اختصاصی سامانه و مشخصات برای معرفی تمامی شهدا)
اختصاص وب سایت و کد اینترنتی در سایت وب شهیده برای زنان شهید(هر شهیده یک سایت اختصاصی)
درج سوابق برای هر ایثارگر زن به تفكیك وضعیت شهیده، جاوید الاثر، آزاده، جانباز، رزمنده و … در سایت ای دی شهیده برای زنان شهید (هر شهیده یک سایت اختصاصی سامانه و مشخصات برای معرفی تمامی زنان شهید)
معرفی رشادت های ایثارگران در سال های دفاع مقدس و پاسداشت، تبلیغ و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت
ارائه محتوای مرتبط با حماسه و ایثار جهت بهره برداری و زمینه تحقیق برای پویندگان، پژوهشگران،آیندگان و….
شناختن تاکتیک ها و روش های دشمن در جنگ نرم
حفظ نظام اسلامی و دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران
توانمندی بیشتر انقلاب اسلامی و جذب بهتر علاقمندان انقلاب اسلامی
پوشش دادن نسل فعلی و جامعه هدف با آموزش دشمن شناسی
و همچنین در راستای اهداف دیگری (سایر)مانند:
تبلیغ و ترویج فرهنگ ،هنر و اندیشه اسلامی ایرانی و معارف اسلامی
ترویج فرهنگ ایثار با مخاطب خانواده و اجتماع
ارائه انواع مشاوره در زمینه دفاع مقدس و ایثار برحسب نیاز کاربران
ارائه دهنده سایت باهدف ساماندهی و سازماندهی کاربران فعال فرهنگی در اینترنت
ایجاد زمینه لازم جهت تکریم و تجلیل از ایثارگر و ترویج و تعمیق فرهنگ ایثار در اینترنت
سازماندهی جهت حفظ هویت ایثارگر در اینترنت
ارتقاء شناخت نسبت به ایثارگر در اینترنت
استفاده از فناوری در راستای ارائه توانمندی ها و پیشرفت معنوی،علمی ایثارگر و نشر فرهنگ ایثارگری دراینترنت
معرفی، بررسی و تحلیل سال های دفاع مقدس
پاسخ دادن به نیازهای جامعه هدف در شبکه جهانی اینترنت
تکریم و بزرگداشت مقام عظمای شهدای ۸ سال دفاع مقدس
ابلاغ پیام شهیدان به نسل کنونی جامعه
الگوسازی برای نسل جوان جامعه از طریق شناساندن فرماندهان شهید
ترویج روحیه ایثار و شهادت به منظور مقابله با تهاجم فرهنگی
تلاش برای استمرار روحیه ایثار و فداکاری در تمامی اقشار ملت بویژه نسل جوان
تکریم خانواده های شاهد و ایثارگر
حفظ آثار و ارزشهای سال های دفاع مقدس
الف – ترویج فرهنگ و سبک زندگی شهدا
ب – معرفی و ایجاد تولیدات متنوع و پویا در جهت ایجاد شناخت فعالیت های رزمندگان
ج – بازسازی، باز آفرینی، بروزرسانی و انتشار محتواهای خام اولیه ی برخی از نهادها و سازمان در حوزه دفاع مقدس و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در کل کشور
مبانی فرهنگ مقاومت ایثار و شهادت
فرهنگ جهادی در اندیشه شهدا
انقلاب اسلامی و فرهنگ ایثار و شهادت
نگاه مردم ایران به شهید و شهادت
نگاه جامعه بین المللی به شهید و شهادت
نگاه آزادیخواهان جهان به شهید و شهادت
نگاه حکومت ها به شهید و شهادت
فرهنگ مقاومت و شهادت و ضرورت ترویج آن در جامعه
نقش خانواده در تربیت شهدا
جوانان مومن انقلابی و ترویج فرهنگ ایثار
نمود فرهنگ ایثار و شهادت در اسناد بالادستی
مفاهیم ارزشی در نگاه اندیشه سیره عملی وصایا و آثار شهدا
جایگاه شهید و شهادت در آموزه های دینی قرآن و سنت
شهید و شهادت در باورهای اعتقادی مردم
شهدا و تبعیت از سیره پیامبرصل الله علیه و اله و سلم و ائمه علیه السلام و بزرگان دین
رسالت دانشگاهیان در ترویج فرهنگ ایثار و مقاومت
انقلاب اسلامی و احیای فرهنگ ایثار و شهادت
راهکارهای عملی تداوم راه شهدا و روحیه شهادت طلبی
شهید و شهادت در آثار ادبا، شاعران و نویسندگان
راهکارهای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه
سیره شهدا و تاثیر راهبردی در جهاد فرهنگی و تامین سلامت اجتماعی
الگوپذیری جامعه علمی کشور از سیره شهدا در تحقق جهاد علمی کشور
الگوبرداری از اقتصاد دوران دفاع مقدس در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی
تفکر جهادی و نقش آن در اقتصاد دانش بنیان و توسعه پایدار
نفش تفکر بسیجی و فرهنگ جهادی در پیشرفت کشور
نقش فرهنگ ایثار و شهادت در کیفیت بخشی به فعالیت ها در سطح جامعه
بیت المال و اهمیت صیانت از آن در باور شهدا
فرهنگ جهادی در اندیشه شهدا
انقلاب اسلامی و فرهنگ ایثار و شهادت
استکبارستیزی در اندیشه و سیره شهدا
استقامت و پایداری در اندیشه و سیره شهدا
وحدت و انسجام ملی و قومی در باور و اندیشه شهدا
عزت و شرف ملی در باور و اندیشه شهدا
معرفی شهدا در قالب ها و آثار هنری مختلف ادبیات و پژوهش، پوسترها و زمینه ها، تولید مستند ها و نماهنگ ها
تولیدات سمعی و بصری تولید نماهنگ ها، کلیپ ها، ایجاد مخزن های صوتی با موضوعات مختلف تولید انمیشن های ۳D ، نمایشگاهها، Comic Story، ،کلیپ ، Infography و تولید نرم افزارها و …
تکمیل اطلاعات نرم افزاری شهدا و ارائه تولیدات نرم افزاری جهت دسترسی Offline به اطلاعات تمامی شهدا در سراسر کشور
انجام پروژه های پژوهشی: عملیات پژوهی ،شهدا پژوهی، پروژهای متفرقه و ارائه اسناد معتبر وقایع سال های دفاع مقدس
طرح مباحث در چهار چوب مبانی و اصول اسلام، انقلاب و مبانی فکری حضرت امام خمینی قدس سره و مقام معظم رهبری مد ظله العالی
پرهیز از شبهه افکنی و القاء افکار و اندیشه های انحرافی و اجتناب از طرح مباحث تفرقه انگیز در عرصه های مختلف دینی و اجتماعی
تقویت انگیزه مقاومت در برابر شداید و روحیه سلحشوری ، جهاد و شهادت طلبی ، ایثارگری و حماسه آفرینی با الهام از فرماندهان و رزمندگان صدر اسلام ودفاع مقدس
مشارکت پذیری و استفاده از تمامی ظرفیت ها، منابع و امکانات موجود در نیروها و رده های نظامی و سازمانی و ادارات
سایر…
پایگاه فرهنگی اجتماعی شفیق فکه، شبکه ایثار
قرارگاه میثاق، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت