هنوز خون شهدا در سپاه محمد رسول الله می‌جوشد/ ایثارگری های سپاه، لشکر و تیپ ۲۷؛ از حضور در هشت سال دفاع مقدس تا مقابله با منافقین،داعش و فتنه‌گران
هنوز خون شهدا در سپاه محمد رسول الله می‌جوشد/ ایثارگری های سپاه، لشکر و تیپ ۲۷؛ از حضور در هشت سال دفاع مقدس تا مقابله با منافقین،داعش و فتنه‌گران

مرصاد نیوز: رزمندگانی که زیر پرچم فرماندهی حاج احمد متوسلیان و شهید همت می‌جنگیدند با هیچ چیزی جز شهادت یا پیروزی راضی نمی‌شدند. در همین رابطه با یکی از فرماندهان سابق سپاه پاسداران به گفت‌وگو نشستیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی مرصاد ، به نقل از تهران پرس؛ ۴فرمانده، ۶ قائم مقام، ۲ رئیس ستاد، ۱۰ فرمانده تیپ و بیش از ۱۵۰ فرمانده و معاون گردان در لشکر ۲۷محمدرسول الله(ص) در دوران دفاع مقدس به شهادت رسیدند. هیچ لشکری در دوران دفاع مقدس را نمی توان یافت که به اندازه لشکر ۲۷ دارای فرماندهان شهید باشد، اما در این لشکر این موارد عجیب نبود چراکه فرماندهانش همان قدر شهید می‌شدند که نیرو‌های عادی.

رزمندگانی که زیر پرچم فرماندهی حاج احمد متوسلیان و شهید همت می‌جنگیدند با هیچ چیزی جز شهادت یا پیروزی راضی نمی‌شدند. حاج احمد متوسلیان با درایت، فرماندهی و نفوذ کلامی که داشت اعضای رسمی و بسیجی مشغول به کار در تیپ محمد رسول الله را در دوکوهه سازماندهی می کرد و توانست پرافتخارترین تیپ و لشکر در دوران دفاع مقدس را سازماندهی کند.

در همین رابطه با اسماعیل کوثری، نماینده مجلس یازدهم و از فرماندهان سابق سپاه پاسداران به گفت‌وگو نشستیم که مشروح این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید.

 تعامل بین سپاه و ارتش در زمان جنگ به چه شکل بود؟

پس از فرار بنی صدر، همکاری و صمیمیت قابل توجهی بین فرماندهی سپاه و ارتش شکل گرفت و محسن رضایی به عنوان فرمانده سپاه و صیاد شیرازی به عنوان فرمانده نیروی زمینی ارتش معرفی شدند.

پس از انجام و عملیات ثامن الائمه و طریق القدس به دنبال انجام یک عملیات بزرگ تر و قدرتمند تر نسبت به این دو عملیات بودند؛ این عملیات قدرتمند به نام عملیات فتح المبین بود که پیش بینی های لازم برای آن در حال بررسی بود.

عملیات فتح المبین مقرر بود در شمال استان خوزستان با وسعت ۲ هزار کیلومتر انجام شود، برای انجام این عملیات یگان های بیشتری تشکیل و تاسیس می شد یکی از این یگان ها تیپ ۲۷ محمد رسول الله بود.

 تیپ ۲۷ محمد رسول الله چگونه شکل گرفت؟

فرمانده سپاه پاوه حاتم احمد و فرمانده سپاه مریوان حاج احمد متوسلیان بود که در منطقه شمالغرب کشور عملیات محمد رسول الله را انجام دادند که پس از آن فرمانده کل سپاه به دنبال شناسایی و جمع آوری فرمانده‌هان سپاه بود که آنها تیپ تشکیل دهند کیک از این تیپ ها تیپ محمد رسول الله بود.

در این زمان که فرمانده سپاه به دنبال راه‌اندازی تیپی با فرماندهی حاج همت و حاج احمد متوسلیان بود آنها در سفر حج تمتع تشویق ای که سپاه برای فرماندهان خود درنظر گرفته بود بودند در این سفر محمود شهبازی فرمانده سپاه همدان نیز حضور داشت.

در این هنگام برای راه اندازی یک تیپ بین حاج محسن رضایی و شهید محمد بروجردی که فرمانده غرب کشور بود به توافق رسیده بودند ؛ این تصمیم پس از بازگشت حاج احمد متوسلیان حاج همت و آقای شهبازی اعلام شد.

هر یک از این سه فرمانده با تعدادی از از نیروهای رسمی لشکر خود از از همدان پاوه و مریوان در دزفول مستقر شدن و در پایگاه منتظران شهادت که پیش از انقلاب محل بازی گلف خارجی ها در ایران بود نام این تیپ انتخاب شد.

این تیپ، تیپ ۲۷ محمد رسول الله نامگذاری شد؛ زیرا به حاج احمد متوسلیان و حاج همت گفته بودند که عملیات محمد رسول الله ای که در شمال غرب کشور انجام داده بودند به عنوان عقبه آنها شناخته شده بود از همین رو آنها این نام را برای تیپ خود برگزیدند. حاج احمد متوسلیان تاکید داشتند که باید زمانی که نام تیپ محمد رسول الله می آید همه حساس شوند و با نام پیامبر همه صلوات بفرستند.

 درخصوص ویژگی لشکر ۲۷ محمد رسول الله در دو عملیات فتح المبین و بیت المقدس بفرمایید.

عملیات فتح المبین و بیت المقدس به فاصله یک ماه انجام شد که حسن باقری و آقای حسن سعدی به عنوان فرمانده و لشکر قرارگاه بودند این دو عملیات تنها دشمن بلکه باعث شگفتی نظامیهای برجسته دنیا شد.

در عملیات فتح المبین ۱۲ الهی ۱۸ کیلومتر به پشت دشمن نفوذ پیدا کردیم و ۹۶ قبضه توپ صحرایی با تمام تعلقات را از آن خود کردیم و همچنین نیروهای انسانی آنها را اسیر کردیم.

همچنین در عملیات بیت المقدس نیز با پیاده روی در رودخانه کارون این که تیپ محمد رسول الله در نوک پیکان این عملیات قرار داشت ۸۰ کیلومتر به پشت دشمن نفوذ کردیم و چنان ضربه ای به او وارد شد که نتوانست خود را جمع کند همین امر منجر به آزادی ۲ هزار کیلومتر شمال استان خوزستان شد همچنین یک ماه پس از آن در عملیات بیت‌المقدس بیش از پنج هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از سرزمین کشورمان که شامل استان خوزستان و خرمشهر می‌شد نیز آزاد گردید؛ نظام نقش پررنگ تیپ محمد رسول الله در این دو عملیات منجر به شناخته شدن بیشتر آن شد.

 از جمله ویژگی‌های تیپ محمد رسول الله چه بود؟

یگان های زیادی در آن زمان تشکیل شد که هر یک موفقیت های زیادی را به دست آوردند از جمله ویژگی هایی که می توان برای یگان محمد رسول الله گفت نیروها و کارکنان آن بود که آنها عمدتاً دانش آموز و دانشجو بودند آنها آگاهی بسیار بالا و انگیزه الهی بسیار بالاتری برخوردار بودند همچنین در این یگان مسئولان و فرزندان آنها نیز حضور داشتند.

نیروهای تیپ محمد رسول الله آنچنان مستحکم عملیات می‌کردند که نه تنها تا پایان پذیرش قطعنامه ثابت قدم بودند بلکه در تمامی عملیات‌های پس از آن از جمله مقابله با اسرائیل حضور داشتند.

پس از عملیات بیت المقدس تنهایی گانی که انتخاب شد همین تیپ محمد رسول الله بود که بعداً به عنوان لشکر و پس از آن به عنوان سپاه ارتقا پیدا کرد.

 امروز نیز روحیه جهادی و شهادت طلبی در سپاه محمد رسول الله همچون گذشته است؟

تیپ محمد رسول الله پایه و اساس تشکیل حزب الله بود و همچنین در مقابله با داعش یکی از یگان هایی بود که سردار حاج قاسم سلیمانی (رحمت الله) تاکید بر حضور این تیپ داشت. حاج حسین همدانی رحمت الله نیز از فرماندهان تیپ محمد رسول الله بود که در مقابله با داعش حضور پیدا کرد و در آنجا به شهادت رسید.

اعضای سپاه محمد رسول الله با داشتن روحیه جهادی و انقلابی آنچنان موجی را ایجاد می کنند که مقام معظم رهبری در سال ۷۵ با حضور در لشکر محمد رسول الله بیان کردند که در این لشکر هنوز تفکر شهادت و شهادت‌طلبی موج می زند.

همچنین لشکر محمد رسول الله در کارهای عمرانی کشور نیز نقش بسزایی داشته است بخش قابل‌توجهی از اتوبان تهران ساوه به دست نیروهای تمام ماند از این لشکر ساخته شد همچنین یکی از بزرگترین پیمانکاران ساخت سد چرخه که بزرگترین سد خاورمیانه و یازدهمین سد دنیا بود.

سپاه محمد رسول الله در هر بخشی که نیاز به کمک باشد با هماهنگی و مجوز فرماندهی کل سپاه حضور خواهد داشت و در بخش سازندگی کشور نیز نقش بسزایی داشته و دارد اکنون نیز در حوزه کارهای جهادی و کمک های مومنانه زبان زده خاص و عام است. همچنین سپاه محمد رسول الله در حوزه خدمت رسانی نیز حضور بسیار فعالی داشته و دارد.

تفکر بسیجی، جهادی و انقلابی نیروهای سپاه محمد رسول الله، فداکاری و ایثار و گذشت آن ها با هدایت حضرت امام رحمه الله و مقام معظم رهبری به عنوان فرمانده کل قوا منجر به عاشقانه کار کردن آنها شده است؛ از همین رو در تمامی حوزه‌ها که ورود می‌کند موفق هستند. تعداد زیادی از فرماندهان و بسیجیان عزیز تیپ لشکر و سپاه محمد رسول الله از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون به شهادت رسیدند، خون این شهدای عزیز هنوز در این لشکر می جوشد‌.

 

انتهای پیام/